Hyppää pääsisältöön

Toni Laaksonen: For The Imperium: Creator

Ja taas mennään! Suomen Coheed & Cambria tarjoilee toisen maistiaisen esikoisalbumiltaan, ja jo toiseen otteeseen bändi soi viikon tehona. Kuuntele näyte:

Viime vuoden lopulla Uuden musiikin iltavuoron pään sai sekaisin muutaman vuoden ikäinen kotimainen bändituttavuus For The Imperium. Puun takaa leukaperiin jämerällä koukulla täräyttänyt ensimaistiainen Pike River soi tehobiisinä joulukuussa ja ensikosketus yhtyeen musiikkiin oli kiehtova. Kuin varkain on lähes puoli vuotta kulunut ja juuri kun epätoivo oli vallannut mielen, For The Imperium palaa äkkiväärällä metallillaan pelastamaan ummehtuneita musiikkimarkkinoita.

Uusi single kantaa nimeä Creator ja se rullaa eteenpäin hyvin Coheed & Cambria-henkisenä ja jollain tapaa tuntuu, että itsetarkoituksellinen kikkailu on jätetty vähemmälle ja itse biisille on annettu tilaa. Se on toimiva ratkaisu, sillä Creatorin killeri kertosäkeistö on erinomainen osoitus yhtyeen melodiantajusta. Kusipäiksi haukutut (mutta YleX:n haastattelussakin väitteet vääriksi todistaneet) hurjapäät nostavat esikoislevynsä odotusarvoa jälleen ison pykälän verran ylemmäs. Odotatko sinä For The Imperiumin albumia? Vai meneekö tämäkin biisi yli hilseen? Sana on vapaa kommenteille.

Kuuntele näyte: