Hyppää pääsisältöön

Legendaarinen punkrock-klubi pääsee valkokankaalle

Punkrockin koti New Yorkissa, legendaarinen CBGB-klubi, on tapahtumien keskipisteenä tulevassa indie-elokuvassa.

Päähenkilönä siinä on klubia pyörittänyt, edesmennyt, Hilly Kristal, jota monet bändit muistelevat lämmöllä. Hän perusti CBGB:n alun perin kantri- ja bluegrass-bändeille, mutta siitä kehkeytyikin lopulta punkrock-luola, jonka merkitys oli valtava yhdysvaltalaiselle nuorisokulttuurille. Elokuvassa keskitytään vuosiin 1974-1976.

Yksi elokuvan tuottajista on klubin omistaneen Hillyn tytär Lisa Kristal Burgman. Hänellä on läheiset suhteet CBGB:ssä vuosikymmenien varrella pyörineisiin bändeihin, joten niiden haastatteluita nähdään leffassa useita. CBGB:n tarinaa voi odottaa USA:ssa ensi-iltaan tulevana syksynä.

CBGB-klubi aloitti vuonna 1973 ja se tuli tiensä päähän yli 30 vuotta myöhemmin, vuonna 2006, kun tilan vuokrat olivat nousseet moninkertaisiksi. Sen suojissa ehtivät räyhätä monet punkrock-ikonit. Kuuluisimmat heistä lienevät The Ramones, Patti Smith, Misfits ja Television.

Klubi on ollut esillä muun muassa New York -kuvauksistaan tunnettujen elokuvaohjaajien Spike Leen ja Woody Allenin leffoissa. Animaatiosarja Simpsonitkin on sitä muinoin käyttänyt kuvissaan.

Lähteet: Billboard