Hyppää pääsisältöön

Venla Kokkonen: Airship / Kids

Tuleeko Manchesterista muuta kuin hyvää musiikkia? Voiko biisi nimeltään "Kids" olla koskaan kelvoton? Kuuntele näyte viikon tehosta niin tiedät: 

Niin. "Manchester" -leima uuden musiikin yllä saa kuulijan odottamaan aina jotain merkittävää. Siitä on pitänyt huolen mm. The Smiths, Joy Division, Oasis ja The Verve. Uusimpia nimiä tuosta punatiilisestä kaupungista mainittakoon Hurts ja Delphic. Ja nyt nostetaan esille Airship.

Airship oli se järjettömän cool pieni bändi, joka lämmitteli skottibändi Biffy Clyroa viime syksynä Suomessa. Tällöin myös Iltavuoro huomasi bändin kovan potentiaalin, ja on seurannut nelikon vaiheita "Algebra" EP:stä tähän hetkeen.

Airship julkaisee syksyllä debyyttialbuminsa "Stuck In This Ocean", ja levyn ensimmäinen sinkku "Kids" vyöryy nyt Venla Kokkosen viikon tehoksi. "Kids" -kappaleella onnistui MGMT, ja niin onnistuu myös Airship. Kappale on kaunis mutta voimakas, ja samalla herkkä mutta viiltävä. Taidokkaasti ja energisesti soitettu biisi sisältää hienovaraissesti tarttuvan kertosäkeen, ja päätä nyökyttävän rytmin. Emmekä tälläkään kertaa välty pieniltä 90-lukuun viittavilta soundeilta. Eikä se haittaa!

On sinun vuorosi nyt kertoa onko tämä lapsi valmis maailmalle! Kommentoi tehoa, ja voita itsellesi YleX:n hehkeä musta kangaskassi! 

Kuuntele näyte: