Hyppää pääsisältöön

Lätkäfanit ryntäsivät yöllä kaduille juhlimaan

Jääkiekon toinen MM-kulta 2011 riehaannutti suomalaiset. Lätkäfanit ryntäsivät toreille juhlimaan keskellä yötä heti tuloksen selvittyä.

Torilla tavataan -iskulause konkretisoitui Suomen voitettua toisen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden.

Vaikka voittoisat Leijonat juhlivat vielä itse pukukopissa Slovakiassa, säntäsivät kiekkofanit voimaintunnoissaan kaupunkien toreille juhlimaan. Kiekkosankareita tiedettiin odottaa Helsingin kauppatorille vasta seuraavana päivänä.

Suurissa kaupungeissa raivokas huuto ja rinkiä kiertävien autojen tööttäily täytti ilman. Kuohuvia poksauteltiin, väkeviä napsauteltiin ja osa kuumana käyvästä juhlakansasta päätyi suihkulähteeseen vilvoittautumaan.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto