Hyppää pääsisältöön

Nämä hittikynäilijät palkittiin Yhdysvalloissa

Biisien esityskorvauksia keräävä ja jakava BMI on jakanut vuosittaiset palkinnot popmaailman parhaimmille.

Jason Derulo soi paljon ja hänen popbiisejään arvostetaan. // Kuva: Warner Music

Vuoden parhaimmaksi popbiisin tekijäksi valittiin kolmikko Lady Gaga, Jason Derulo ja JR Rotem. Vuoden popbiisin titteli meni puolestaan Lady Antebellum -bändin Need You Now'lle. BMI-järjestö palkitsi myös sukupolvien ajan vaikuttaneen ja inspiroivan biisintekijä-tuottaja David Fosterin - hänestä tuli BMI Icon eli ikoni.

Los Angelesissa pidetyssä palkitsemistilaisuudessa jaettiin kunniaa myös viimeisten viidenkymmenen vuoden eniten radiossa ja tv:ssä soineille biiseille. Aiemmin mainittu kolmikko Gaga, Derulo ja Rotem, saivat kukin neljä hittiään listalle.

BMI eli Broadcast Music Incorporated on yksi kolmesta esitysoikeuksia valvovista järjestöistä ASCAPin ja SESACin ohella. Se kerää Yhdysvalloissa 6,5 miljoonan teoksen esitysoikeuksista kertyviä maksuja ja jakaa ne rojalteina yli 400 000 asiakkaallen. Heihin kuuluu niin biisintekijöitä, säveltäjiä kuin musiikin julkaisijoita.

Lähteet: Billboard