Hyppää pääsisältöön

Suomalaisrokkari: Torilla tavataan jos Kaurismäki voittaa Cannesissa!

Muusikko Herra Ylppö aikoo järjestää ihailemalleen elokuvaohjaajalle Aki Kaurismäelle ”kultajuhlat”, jos hänet palkitaan tulevana sunnuntaina Cannesin elokuvajuhlilla.

Herra Ylppö

Eilen ensiesityksensä saaneen Aki Kaurismäen Le Havre -elokuvan uskotaan olevan vahvoilla festivaalin pääpalkinnon, Kultaisen palmun saajaksi.

- Se kulttuuriteko on jäänyt liian vähälle huomiolle, että hän on päässyt kilpailusarjaan. Se on harvinaista ja mä haluun juhlistaa sitä, Ylppö kertoo.

Kaurismäen mahdollisen voiton tullessa järjestettävät ”kultajuhlat” alkavat maanantaina 23. toukokuuta klo 18.00 Helsingin Kauppatorilla ja jatkuvat myöhemmin karkkilalaisessa Pikku Pässi -räkälässä. Kyseisessä paikassa Kaurismäki ja Ylppö myös tapasivat toisensa ensimmäisen kerran.

- Tiesin, että tulisimme tapaamaan, mutta en uskonut että se tapahtuu tänään, Kaurismäki oli sanonut kohdatessaan Ylpön kapakan terassilla.

Ylpöltä eivät ylistyssanat lopu kesken, kun hän kuvailee suomalaista kulttuurisankaria.

- Aki on tehnyt merkittävän uran jo nyt. Hän on luonut täysin oman tyylinsä, jota arvostetaan ympäri maailmaa, muusikko hehkuttaa.

Herra Ylppö haluaa kuitenkin muistuttaa, ettei kulttuurimenestyksen juhliminen ole millään lailla pois Leijonien tai kenenkään muunkaan menestyksestä.

Ylpön lisäksi ”kultajuhliin” ovat ilmoittautuneet jo ainakin taiteilijat Rakel Liekki, A.W. Yrjänä, Ismo Leikola ja Teppo Vapaus.

Lähteet: YleX