Hyppää pääsisältöön

Suomelle kultaa 2011 – Leijonien pukukopissa ilo irti

Vuonna 2011 Suomi voitti historiansa toisen maailmanmestaruuden Slovakiassa järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa.

Riemu repesi Bratislavassa Leijonien pukukopissa voittoisan finaaliottelun jälkeen. MM-kulta kirvoitti lauluun, tanssiin ja käytännön piloihin. Vielä riitti voimia haastatteluihinkin.

Suomi on uusi maailmamestari -laulu raikui Leijonien toimesta, kun Ruotsi oli kaadettu finaalitaistossa 6-1. Jalalla pantiin koreasti käsikaulaa ja kuohuviini virtasi.

Ilmaveivillään sankariksi noussut Mikael Granlund oli hyväntuulinen, mutta toimittaja Niki Juuselan haastattelu veti välillä myös vakavaksi.

Kun mikrofoni annettiin Tuomo Ruudulle, ei vakavuudesta ollut enää tietoa. Granlundin haastattelupokkaa testattiin myös naaman partavaahdottamisella. Urheilutoimittajan haastattelussa oli vasta kasteltu pää kuohuvalla.

Kaukalossa kokeneempi Ruutu jäi Granlundille toiseksi haastatteluvalmiudessa. Klassikkokysymys, miltä nyt tuntuu, irtosi pienen tuumailun jälkeen. Granlund oli median pyörityksessä imenyt itseensä toimittajain elkeitä ja Ruudun haastattelu lähti käyntiin vauhdikkaasti. Vastaukseksi valikoitui uusklassinen voittokommentti: "Tuli iso jytky!"

Kommentit