Hyppää pääsisältöön

Kari Häkämies: Presidentin murhe

Presidentti Kaarina Saarron aviomies Sakari on kadonnut. Lopulta Venäjälle ja Islantiin asti ulottuvia rikoksia ratkovat jo esikoisromaanista tutut poliisit Söder ja Joronen. Näiden lisäksi kirjassa on kunnianhimoinen nuori toimittaja Lotta Simula, joka jahtaa uutisia kuin Liza Marklundin Annika Bengtzon.

Tietolaatikko

Kari Häkämies (s. 1956)
Rehelliseksi tunnettu (2009)
Presidentin murhe (2011)

Paitsi rikollisuudesta Kari Häkämies kirjoittaa myös vallasta ja politiikasta. Kiinnostavaksi kirjan tekeekin se, että hän on entinen oikeusministeri ja sisäministeri. Politiikan sisäpiiriläisenä Häkämies kirjoittaa, etteivät tiedot esimerkiksi kovasta rikollisuudesta kulje oikeusministerin ja sisäministerin välillä.

Kari Häkämies on kirjoittanut vetävän rikosromaanin. Entisenä poliitikkona hän tarjoaa lukijalle mahdollisuuden tirkistellä, mutta käyttää sitä ilmeisen tietoisesti myös kirjan myyntivalttina.