Hyppää pääsisältöön

Kauhuleffan kuvaukset suorana netissä

Kauhuelokuva rahoitetaan osittain julkaisemalla videoita kuvauksista nettiin.

8 // Kuva: 8 movie production

Miro Laiho tuo kolmannen lyhytelokuvansa kulissit yleisölle nähtäväksi. 8 -niminen kauhuelokuva kertoo ihmisistä, jotka joutuvat elämään hirvittävimmät muistonsa ja pahimmat traumansa uudelleen. 30 minuuttia kestävän elokuvan kuvauksista lisätään materiaalia elokuva nettisivuille päivittäin. Videoita elokuvan tekemisestä pääsee seuraamaan maksamalla viiden euron maksun.

- Haemme tällä tavalla lisärahoitusta elokuvalle, kertoo elokuvan ohjaaja Miro Laiho.

Idea syntyi, kun elokuvaa ei saatu rahoitettua perinteisin keinoin. Tiimin oli keksittävä muita tapoja kerätä rahat kasaan. Loput rahat kerätään muun muassa myymällä elokuvan DVD:itä, soundtrackeja ja julisteita nettikaupassa.

Making of –tiimiin kuuluu viisi henkilöä, joiden kanssa ohjaaja on sopinut tarkkaan, mitä elokuvasta näytetään ja mitä jätetään näyttämättä.

- Lähinnä videoiden tarkoitus on näyttää, mikä meininki kuvauksissa on ollut ja minkälaista draamaa elokuvan tekemiseen liittyy. Ihmiset ovat antaneet palautetta, että on ollut mielenkiintoista seurata, miten esimerkiksi pääsemme erilaisten ongelmien yli, ohjaaja kertoo.

Elokuvaa tuottaa Iron Sky –elokuvaakin tuottanut Blind Spot Pictures.