Hyppää pääsisältöön

Nyyttärihäiden järjestäminen

Nyyttärihäiden järjestäminen. Kuva: Susanna Lyly / YLE.

Nyyttäriteemaa voi soveltaa monin tavoin. Ruokatarjoilun voi jättää kokonaan sattuman varaan tai organisoida viimeistä piirtoa myöten.

 

 

 

Tee näin

  1. Ilmoita asiasta vieraille hyvissä ajoin, jotta he ehtivät miettiä tuomisiaan. Etenkin, jos ruoilla on tarkoitus korvata häälahjat.
  2. Haluatteko päättää itse, mitä hääpöydässä on tarjolla? Suunnitelkaa menu ja pilkkokaa se sopivan kokoisiksi tuomisiksi.
  3. Menua on helppo hallita ja seurata reaaliajassa, kun se on netissä kaikkien nähtävillä. Käteviä vaihtoehtoja ovat mm. Google Docs ja Facebook-ryhmä.
  4. Jos valmista menua ei ole, mutta tarjoilut halutaan tietää etukäteen, vieraita voi pyytää ilmoittamaan tuomisistaan nettilistaan. Karkea makeat/suolaiset-jako auttaa hahmottamaan, mitä juhlapöydästä vielä puuttuu.
  5. Nyyttäriteemaa voi soveltaa myös osittain. Esimerkiksi juomat tai jälkiruoat voi jättää vieraiden hoidettavaksi.
  6. Vähimmällä vaivalla pääsee, kun jättää kaiken sattuman varaan. Lue juttu vapaalla tyylillä järjestetyistä Joelin ja Tainan häistä.
  7. Erikoisruokavaliota noudattavien kannattaa keskittyä itselleen sopiviin ruokiin. Ruoat merkitään huolellisesti juhlapöydässä, jotta erikoisherkut eivät katoa vääriin suihin.
  8. Ruokailuvälineiden ja -astioiden lisäksi on syytä varmistaa ottimien ja tarjoiluastioiden riittävyys. Jälkimmäisten tarve vähenee, jos ruokia tarjoillaan kuljetusastioissaan.

Lue lisää nyyttärihäistä: Tainan ja Joelin nyyttärihäät antoivat tilaa sattumalle

Linkit:

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

    Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

    Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

    Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

    Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

  • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

    Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

  • Alexandran kasvisopas

    Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

    Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.