Hyppää pääsisältöön

Summeri 2010

Kuumana kesänä 2010 Summeri muutti Helsingin uimastadionilta Pihlajamäen nuorisopuistoon.

Pihlajamäen nuorisopuistossa suorana kuvatut kesäkuiset jaksot olivat täynnä kiinnostavia vieraita Jenni Vartiaisesta ja Laura Närhestä viittovaan räppäri Signmarkiin. Vieraat oli helppo houkutella eksoottistenkin lajien pariin: Signmark ja Kalle sumopainivat, ja Jenni Vartiainen koikkelehti Kallen kanssa samassa kiikarifutisjoukkueessa.

Heinäkuussa Summeri lähti Lintsille, jossa vieraina nähtiin muun muassa Maija Vilkkumaa, Raptori ja Anna Puu.

Suomikiertueella käytiin ainakin Loviisassa, Mikkelissä, Imatralla, Savonlinnassa, Äänekoskella ja Lahdessa. Kaupunkiin tutustumisessa saatiin apua kulmat hyvin tuntevalta vieraalta.

Loviisaan tutustuttiin entisen juontaja Mirellaan kanssa, ja Lahdessa räppäri Astetta jututettiin maauimalassa. Imatraa esittelivät Mokoman pojat, sonnustautuneena päästä varpaisiin mustiin - tyylilleen uskollisina.

Vieraiden, urheilun ja reissaamisen lomassa pidettiin perinteistäkin kiinni. Kesärakkaus -sarjasta nähtiin toinen tuotantokausi. Vuonna 2010 kesälomalaiset saivat myös seurata sketsisarjaa Seksuaalivalistus sekä valloittavia Crime Time ja Log Jam -animaatioita.

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto