Hyppää pääsisältöön

Jussi Mäntysaari: Alice Gold - Runaway Love

Brittiläisillä naislaulajattarilla on jo vuosien ajan mennyt lujaa. Oman lisänsä arvokkaaseen perinteeseen tuo nuori Alice Gold. Kuuntele biisistä näyte:

Alice Gold eteerisenä // Kuva: Universal

Gold saattaa olla vasta debyyttinsä julkaisuun valmistautuva nuori nainen, mutta hänen vaikutteensa on poimittu laajalti populaarimusiikin historiasta. Jussin tehoksi valikoituneessa Runaway Love -singlessä voi kuulla ainakin 1960- ja 1970-luvun heleää poppia ja Motown-soulia, mutta myös Lily Allenin johtaman nuoren sukupolven soundia.

Brittiläisnainen itse kehuu vuolaasti muun muassa Led Zeppelinin mahtipontisuutta ja Patti Smithin punkkia, mutta varsin luontevasti hän asettuu Lily Allenin, Amy Winehousen, Duffyn ja Adelen perään laadukkaan laulaja-lauluntekijämusiikin uutena airuena.

Runaway Love on julkaistu alun perin Iso-Britanniassa singlenä jo viime vuoden lopussa, mutta Suomessa ja muualla maailmassa sitä kuullaan sopivasti nyt, kun kesä on alkanut. Kappaleessa on aitoa kesäistä kaipuuta, ilta-auringon säteissä pöllyäviä voikukan haituvia ja hieman liian pitkällisen auringonoton kevyttä poltetta iholla.

Kappale kuullaan Uuden musiikin aamuvuorossa joka päivä tällä viikolla noin kello 10:40.

Kuuntele näyte: