Hyppää pääsisältöön

Steven Spielberg: Presidentti sanoi E.T.:n olevan totta

Sormi pystyssä kotiin soittavan olion tarina olikin dokumentti. Siis mikäli ex-presidenttiin on uskominen.

E.T. // Kuva: Amblin Entertainment

Elokuvaohjaaja Steven Spielberg rupatteli elokuvablogi AICN:lle vanhoista elokuvistaan ja puhe kääntyi luonnollisesti myös vuoden 1982 avaruusolioseikkailuun nimeltä E.T. - The Extra-Terrestial. Ohjaaja kertoi esitelleensä elokuvan 80-luvulla myös Valkoisessa talossa maan silloiselle presidentille Ronald Reaganille. Filmin päätyttyä presidentti oli pitänyt lyhyen puheen kaikille paikallaolijoille.

- Hän nousi seisomaan ja katsoi ympäri huonetta, ihan kuin olisi tarkastanut keitä siellä on ja sitten hän sanoi ”Haluan kiittää teitä E.T.:n tuomisesta Valkoiseen taloon. Nautimme elokuvasta paljon.”. Sitten hän katsoi ympärilleen ja totesi että ”Täällä huoneessahan on myös lukuisia ihmisiä jotka tietävät että kaikki ruudulla nähty oli myös totta.”

Spielberg kertoo presidentin todenneen kommenttinsa täysin vakavalla naamalla, vaikka paikalla olleet nauroivatkin heitolle.

- Koska olen itse pieni ufologisti niin totta toki toivoin, että vitsissä piilisi jonkinlainen totuus. Mutta valitettavasti on pakko todeta, että uskon hänen vain yrittäneen kertoa vitsin.

Spielbergin uusin tuotos on tämän tuottama sci-fi seikkailuelokuva Super 8, jossa viilettää myöskin joukko lapsia ja mystinen avaruusolio. Elokuva saapuu Suomen valkokankaille 29.7.

Lähteet: AICN