Hyppää pääsisältöön

Toni Laaksonen: Studio Killers / Ode to the Bouncer

Salaperäistä, animoitua pop-musiikkia Englannista, Tanskasta ja Suomesta! Kuuntele näyte:

Animaatioyhtye Studio Killersin laulaja Chubby Cherry lähikuvassa. // Kuva: Studio Killers / Warner Records

Gorillaz on toiminut varmasti suurena innoittajana Studio Killers-nimiselle uutuusyhtyeelle. Aivan samoin kuin brittiryhmä 2000-luvun alussa, myös Studio Killers salaa jäsenistönsä oikean identiteetin ja, he esiintyvät animoitujen hahmojen takaa. Gorillazin taustapiruiksi selvisivät nopealla tahdilla Blur-yhtyeen Damon Albarn ja sarjakuvataiteilija Jamie Hewlett. Se on kerrottu, että yhtyeen jäsenet tulevat Englannista, Tanskasta ja Suomesta, mutta ainakin toistaiseksi Studio Killers on päättänyt pysyä roolihahmojensa suojissa. Tarkkakorvaisimmat ovat kuitenkin jo sen suomalaisjäsenen Studio Killersin riveistä bonganneet.

Tanskasta kuiskutellaan, että Chubby Cherry-nimiseksi naishahmoksi kätkeytynyt Studio Killersin laulaja olisi Private-yhtyeen Thomas Troelsen, mutta enemmän Paksu Kirsikka kuulostaa The Crash-yhtyeessä mainetta niittäneeltä Teemu Brunilalta. Olisiko Thomas Troelsen sitten kuitenkin se tanskalainen vahvistus? Englannista taasen kuiskutellaan Boy Georgen nimen perään... Tuskin sentään?

Olivat nuo fiktiiviset Chubby Cherry, Goldie Foxx ja Dyna Mink sitten ketä hyvänsä, niin pirun tarttuvaa pop-musiikkia he ainakin tekevät. Ehkä Gorillaz saa pitää kuitenkin paikkansa maailman myydyimpänä fiktiivisenä yhtyeenä, mutta kyllä myös Studio Killersille on helppoa ennustaa valoisaa tulevaisuutta. Musiikin lisäksi myös visuaalinen ja graafinen puoli saa painoarvoa Studio Killersin tapauksessa, joten myös tuolta osastolta on lupa odottaa yhtä sun toista. Oletko innoissasi tästä virtuaalibändistä vai pitäisikö töpseli vetäistä samantien pois seinästä? Kommentoi Toni Laaksosen viikon tehoa tämän tekstin alle.

Kuuntele biisinäyte: