Hyppää pääsisältöön

Akimowskaja Sisters & Bros

Akimowskaja Sisters & Bros oli Liisa Akimofin seuraava bändi Tavaramarkkinoiden jälkeen. YLE tallensi orkesterin keikan Tampereen yo-talolla vuonna 1988.

Tietolaatikko

Alla appelsiinipuun. Säv. ja san. Liisa Akimof.
Neljä vaihdetta. Säv. ja san. Liisa Akimof.
Hui hai. Säv. ja san. Liisa Akimof.

Vuonna 1982 perustettu Tavaramarkkinat oli suomalaisen naisrockin pioneeriyhtye. Eteneminen rocklinjalla ei Akimofia kuitenkaan kiinnostanut.

Tavaramarkkinat lopetti vuonna 1986. Uuteen Akimowskaja Sisters & Bros -sekakokoonpanoon tulivat mukaan Iiro Rantala, Elisa Korjus, Maria Hänninen, Eeva Koivusalo, Petri Rantala ja Pemo Ojala.

Akimowskaja Sisters & Bros perustettiin esittämään lattarihenkistä, nyanssikkaampaa materiaalia, jota Akimof oli kirjoittanut pöytälaatikkoon jo Tavaramarkkinoiden aikana. Yhtyeen albumi Alkava pimeä vuodenaika ilmestyi vuonna 1987.

Akimowskaja Sisters & Brosilla ei enää ollut feminististä lähetystehtävää, ja vain naisille tarkoitettujen rocktapahtumien aika oli Akimofin mielestä muutenkin ohi, hän toteaa haastattelussa. Veteraanitoimittaja Waldemar Walleniusta naisnäkökulma kuitenkin edelleen kiinnostaa.

1990-luvulla Liisa Akimof alkoi tehdä levyjä pelkästään omalla nimellään. Hän toimi 1980-90-luvuilla YLEn toimittajana ja perusti vuonna 1996 Production House -tuotantoyhtiön.

Teksti: Jukka Lindfors

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto