Hyppää pääsisältöön

Järjestä pihakirppis

Pihakirppis. Kuva: Viivi Lehtonen

- Pihakirppiksestä oli naapureiden kanssa puhuttu jo pidempään, ja kaikille oli kertynyt ylimääräistä rompetta, mistä haluttiin eroon. Tässä talossa oli myös joskus aiemmin pidetty pihakirppis, kertoo Leea Ranta.

Hän järjesti kirpputorin yhdessä naapuriensa kanssa Helsingin Oulunkylässä kesäisenä sunnuntaina.

Pihakirppis

 

Leealle oli kertynyt paljon myytävää, joten oli kätevää, kun tavaroita ja vaatteita sai helposti laitettua esille pihaan.

- Tämä oli paljon iisimpää kuin Valtteriin tai muille sisäkirppiksille meno. Ei tarvinnut roudata kamoja kauemmas kuin oma piha. Ja sama homma myymättä jääneiden tavaroiden kanssa.

Pihakirpputorin parhaita puolia onkin, että tavarat voi levitellä ympäriinsä eikä myynti ole sidottu vain yhteen myyntipöytään.

Pihakirpputori on helppo paikka myydä myös isompia tavaroita ja huonekaluja: kantomatka ostajan kotiin on todennäköisesti lyhyt tai hausta on helppo sopia.

Päivän päätteeksi Leea oli tyytyväinen. Tunnelma oli hyvä ja ilma suosi.

- Olin tyytyväinen jopa päivän saldoon. Ja kivaa oli, että tapasin samalla ystäviäkin. Suosittelen ihan ehdottomasti kaikille!

Ainoa miinuspuoli oli päivän pituus: samalla kun Leea möi tavaraa, hän katsoi toisella silmällä lasten perään. Oulunkylän pihakirpputori oli auki kello 12-17 ja porukkaa riitti koko päivän.

Tällä kirpparilla myyntivaltteja olivat pelit ja lelut, vaatteet, Iittalan lasit ja muut kodin pientavarat.

Pihakirppis

Tee näin:

  • Järjestä pihakirppis yhdessä naapurien ja ystävien kera. Mitä enemmän myytävää, sitä houkuttelevampaa asiakkaille.
  • Laita ilmoitus Facebookiin ja/tai paikallislehteen sekä kadulle. Muista liittää ilmoituksiin ajo-ohjeet. Laita kirppispäivänä kadulle tai portille selkeä opaste.
  • Varaa itsellesi reilusti vaihtorahaa heti aamusta. Suurin osa saapuu ostoksille 20 euron setelin kanssa.
  • Pidä hinnat kohtuullisina ja merkitse hinnat tavaroihin tai ole läsnä, jotta niitä on helppo kysyä. Muista: tinkiminen kuuluu kirppiksille!
  • Varaa pakkausmateriaalia astioille sekä muovi- tai paperikasseja.
  • Lajittele ja järjestä tavarat ajoissa: tavarat pöydille, vaatteet rekille, lastenvaatteet laatikoihin ja lelut ja muut pikkutavarat koreihin.
  • Lapset voivat tehdä oman myyntipöydän. On hyvä oppia kierrättämään leluja.
  • Jos mahdollista, laita pihaan myös kahvi-, pulla- ja mehutarjoilua, jotta ihmiset voivat istahtaa hetkeksi. Tee tarjottaville oma myyntipöytä tai perusta vaatimaton pihakahvila - ja muista täydentää tarjoilua pitkin päivää.
  • Ole realistinen omien voimiesi kanssa: yksi ihminen ei voi yhtä aikaa myydä, pitää kahvilaa ja hoitaa lapsia. Jaa tehtäviä tai tee asioita vähemmän tai pienimuotoisemmin.

Linkit:

Kommentit