Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset verkossa -tutkimuksen vastaukset avoimena datana

Yleisradio julkaisi aiemmin tänä vuonna yhdessä 15/30 Research -tutkimusyhtiön kanssa tutkimuksen, jolla selvitettiin suomalaisten Internet-käyttöä. Tutkimuksen ja sen tulosten esittely löytyy Slideshare-palvelusta.

Nyt tarjoamme tutkittavaksi ja jatkokäyttöön tämän tutkimuksen vastausaineiston. Aineistossa on 1858:n verkkoa käyttävän suomalaisen vastauksia erilaisiin netin käyttöä koskeviin kysymyksiin.

Aineisto on jaossa taulukkolaskentamuodossa Google Docs -palvelussa. Kustakin vastaajasta kerrotaan sukupuoli (1=mies , 2=nainen ) ja ikä.

Aineisto julkaistaan CC-lisenssillä (CC BY-NC-SA 3.0). Dokumentin sisältämää tietoa saa siis julkaista vapaasti ja sitä saa yhdistellä muuhun tietoon, kunhan julkaistaessa linkitetään tähän Ylen Kehitys kehittyy -blogin kirjoitukseen ja ilmoitetaan, että tiedon lähde on Ylen ja 15/30 Researchin Suomalaiset verkossa -tutkimus.

Jos dokumentti herättää kysymyksiä, kerro se kommenteissa. Kerro kommenteissa myös, mikäli olet käyttänyt dataa johonkin, mielellään linkin kera.

Kommentit
 • Kommentti: Luulin Kotikatua tylsäksi mammasisällöksi, kunnes jäin sarjaan pahasti koukkuun

  Kotikadun 15. kausi koukutti toimittajan.

  Tutustuin Kotikadun 15. kauteen täysin pystymetsästä ilman minkäänlaista katseluhistoriaa sarjasta. Ennakkoluuloni oli, että Kotikatu on tylsä keski-ikäisten ohjelma, joka ei tarjoa tällaiselle ysäripennulle mitään mielekästä. Yllättävän nopeasti huomasin, miten väärässä olinkaan. Jo parin jakson jälkeen olin täysin koukussa.

 • Näin käytät Yle Areenaa autossa

  Yle Areenan käyttö autoissa helpottuu.

  Yle Areenaa voi nyt käyttää entistä kätevämmin ja turvallisemmin autoissa, kun Yle Areena tuodaan autojen viihdejärjestelmiin. Kyseessä on Ylen kuunneltavat sisällöt – videosisältöä ei voi toistaiseksi käyttää näiden autoviihdejärjestelmien avulla.

 • Ja viimein kaikki on hyvin – Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan!

  Suositun hääohjelman kaksi kauttu julkaistaan 8.5.

  Hääohjelmien jättiläinen, supersuosittu Satuhäät tekee paluun Yle Areenaan. Toukokuun 8. päivä Areenaan julkaistaan Satuhäät-sarjan kaksi uusinta tuotantokautta. Pääset siis keinahtelemaan häävalssia ja leikkimään kenkäleikkejä vuosien 2015 ja 2016 hääparien kanssa! Lue lisää Satuhäistä täältä! Hääpäivä on ikimuistoinen ja herkkä hetki rakastuneen parin elämässä.