Hyppää pääsisältöön

Suomalaiset verkossa -tutkimuksen vastaukset avoimena datana

Yleisradio julkaisi aiemmin tänä vuonna yhdessä 15/30 Research -tutkimusyhtiön kanssa tutkimuksen, jolla selvitettiin suomalaisten Internet-käyttöä. Tutkimuksen ja sen tulosten esittely löytyy Slideshare-palvelusta.

Nyt tarjoamme tutkittavaksi ja jatkokäyttöön tämän tutkimuksen vastausaineiston. Aineistossa on 1858:n verkkoa käyttävän suomalaisen vastauksia erilaisiin netin käyttöä koskeviin kysymyksiin.

Aineisto on jaossa taulukkolaskentamuodossa Google Docs -palvelussa. Kustakin vastaajasta kerrotaan sukupuoli (1=mies , 2=nainen ) ja ikä.

Aineisto julkaistaan CC-lisenssillä (CC BY-NC-SA 3.0). Dokumentin sisältämää tietoa saa siis julkaista vapaasti ja sitä saa yhdistellä muuhun tietoon, kunhan julkaistaessa linkitetään tähän Ylen Kehitys kehittyy -blogin kirjoitukseen ja ilmoitetaan, että tiedon lähde on Ylen ja 15/30 Researchin Suomalaiset verkossa -tutkimus.

Jos dokumentti herättää kysymyksiä, kerro se kommenteissa. Kerro kommenteissa myös, mikäli olet käyttänyt dataa johonkin, mielellään linkin kera.

Kommentit