Hyppää pääsisältöön

Jussi Mäntysaari: Ronya - Annoying

"Annoying, shannananannananooooying". Tuo pätkä Ronyan ensimmäiseltä singleltä on soinut päässäni taukoamatta sen jälkeen, kun kuulin biisin ensimmäistä kertaa. Annoying oli siis pakko ottaa tämän viikon tehoksi.

Ronya YleX Iltapäivän vieraana // Kuva: Ville Eerikkilä

Yhdeksäntoistavuotias Ronya on tehnyt biisejä jo pitkään. Hän on myös valmistellut levyään levy-yhtiön suojissa muutaman vuoden ajan. Vaikka artisti ei edelleenkään ikäministerinä juhli, kokemusta on siis kulissien takaa jo kosolti.

Annoying-biisin Ronya on tehnyt yhdessä Rauli Eskolinin kanssa. Säveltämisen lisäksi Ronya on erittäin vahva tulkitsija, sillä hän puhkuu kappaleensa lävitse todella vakuuttavalla teholla.

Biisissä on kaikuja Shakiran, Pinkin ja miksei Avril Lavignenkin maailmasta. Tuotanto on kansainvälistä, eli melko sliipattua. Artistin säröt ja vaarallisuus puskevat silti tuotantojäljen lävitse, mikä onkin olennaista Annoyingin hyvyydessä.

Ronyalla ei vielä ole varsinaisia artistikotisivuja, mutta ruotsinkielisessä blogissaan (Ronya on suomenruotsalainen) hän kertoo muun muassa vihaavansa Anna Abreuta ja teknoa. Räväkkä kommentti on ehkä (osin yllekirjoittaneenkin ansiosta) saanut liikaakin huomiota, mutta yleisesti ottaen artistit harrastavat Suomessa liian vähän julkista sanailua, joten sikäli Ronyan kommentit ovat tervetulleita.

Nyttemmin Ronya on tosin tainnut kuulla kommenttiensa leviämisestä julkisuuteen, sillä ne on poistettu hänen blogistaan. Unohdetaan siis tuo mitä äsken kirjoitin. Ei Ronya oikeasti vihaa Annaa.

Jussin teho kuullaan joka päivä kello 10:20 Uuden musiikin aamuvuorossa. Mitä mieltä olet, onko biisi loistava, vai - nimensä mukaisesti - ärsyttävä?