Hyppää pääsisältöön

Torilla tavattiin 2011

Jääkiekon maailmanmestaruus sai aikaan hurmoksen ja Leijonia juhlittiin pitkään ympäri maata.

Suomen 2000-luvun kansallissankarit saapuivat nopeasti Bratislavasta koti-Suomeen, jossa vastassa oli täysin sekaisin mennyt kansa.

Helsingin Kauppatorilla 16. toukokuuta Leijonia vastaanotti 100 000 mylvivää Suomi-fania, jotka hurrasivat mestareita liput liehuen.

Maajoukkue huudettiin lavalle yksi kerrallaan, ja jokainen Leijona sai osakseen pauhaavan huutomyrskyn.

Suurimman metelin aiheuttivat kultapoika Mikael Granlund sekä kapteeni Mikko Koivu – ja tietenkin ”kundi”.

Komeilla yksilösuorituksillaan pitkin kisoja ihastuttanut Granlund ei vielä torillakaan tiennyt, mihin oli joutunut. Sen hän tiesi, ettei unohtaisi näitä hetkiä ikinä.

Yksi kansanjuhlien kohokodista nähtiin, kun tasavallan presidentti Tarja Halonen kävi itseoikeutetusti lavalla onnittelemassa Leijonia. Yleisö hullaantui täysin, kun Halonen nosti mestaruuspokaalin käsivarsilleen kuin vanha tekijä.

Juhlat jatkuivat myöhemmin muissa suurissa kaupungeissa ja tietenkin kaikilla paikkakunnilla, joista mestarijoukkueen jäseniä oli kotoisin.

Edellisestä kerrasta oli jo aikaa, viimeksi mestaruutta juhlittiin 16 vuotta sitten.

Teksti: Henri Saloranta

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto