Hyppää pääsisältöön

Mikko Alatalo: Rokkilaulaja, pokka pitää sangoittakin

Vuonna 1977 Mikko Alatalo osallistui Suomen euroviisukarsintoihin kappaleellaan Rokkilaulaja. Saman vuoden marraskuussa Alatalo esiintyi Iltatähti-ohjelmassa ulkonäöltään muuttuneena miehenä.

Mikko Alatalo on perinteisesti huolehtinut viisukarsintojen huumorikappaleista. Vuonna 1977 oli vuorossa ikimuistoinen "Rokkilaulaja". Alatalon kappale oli hovitekijä Harri Rinteen käsialaa. Sovituksen takana oli artisti itse sekä Jarno Sinisalo.

Mikko Alatalo oli noussut koko kansan tietoisuuteen tv-toimittajan työstä sekä vuonna 1975 levytetystä "Maalaispoika oon" -laulusta.

Karsintaesityksessä oli lavalla myös myöhemmin kansanedustajaksi noussut Pertti "Veltto" Virtanen, joka oli luvannut vetäistä haalarinsa alas, jos Rokkilaulaja voittaa Lontoossa pidetyn Eurovision laulukilpailun.

Rokkilaulaja jäi kuitenkin Suomen-karsinnan kuudenneksi. Suomea lähti edustamaan Monica Aspelund Aarno Ranisen säveltämällä Lapponialla.

Arkistojen kätköistä löytyneen Iltatähti-ohjelman esitys paljastaa "alastoman" Alatalon. Miehen tavaramerkeiksi muodostuneet silmälasit ja kuohkea pehko ovat kadonneet ja tilalla on lapsenkasvoinen rasvatukka. Esityksessä on mukana myös Kummeli-mies Heikki Silvennoinen, joka keikkaili 1970-luvun lopulla ahkerasti samoissa kokoonpanoissa Alatalon kanssa.

Keskustele