Hyppää pääsisältöön

Ruisrockin ohjelma valmis – tässä viimeiset kiinnitykset

Turun Ruissalossa 8.-10. heinäkuuta juhlittavan Ruisrockin ohjelma on valmis kahdentoista uuden artistin myötä ja aikataulut on julkaistu.

Graveyard // Kuva: Tomi Mikola

Festivaalin avajaispäivänä on tilaisuus nähdä viimeisiä kertoja kaksi klassikkobändiä, jotka heräsivät henkiin kevään Albumiklassikot-konserttisarjan myötä. Pelle Miljoona Oy esittää Ruissalossa klassikkoalbuminsa ”Moottoritie on kuuma” alkuperäiskokoonpanollaan, johon kuuluvat Pellen lisäksi Sami Yaffa, Andy McCoy, Tumppi Varonen ja Ari Taskinen. Punk-väkeä hemmotellaan myös suomalaisen hardcore-punkin suunnannäyttäjän Laman kesän ainoalla keikalla, kun vuosina 1978–1983 aktiivisena toiminut yhtye tykittää ainoaksi jääneen albuminsa ”Lama”. Festivaalin viimeinen ulkomaan kiinnitys on alkuvuonna ”Hisingen Blues” -kakkosalbuminsa julkaissut ruotsalainen retrorockbändi Graveyard.

Ruissaloon saapuu myös joukko muita kotimaisia klassikkoalbumeja tehtailleita konkareita. Perjantain kruunaa progressiivisen rockin jättiläinen CMX, jonka viime syksynä ilmestynyt ”Iäti”-albumi on saanut juuri seurakseen ”Auringon kultainen kaupunki”-EP:n. Suomen kiinnostavimpiin lauluntekijöihin lukeutuva, yli 30-vuotisen uran tehnyt Tuomari Nurmio ja juuri albumitrilogiansa viimeisen osan julkaissut Jarkko Martikainen nousevat sooloilemaan Ruisrockin uudelle Pikkulavalle. Niin ikään Pikkulavalle nousevat viikonlopun aikana myös nuoremmat tekijät: uuden polven lauluntekijätähti Olavi Uusivirta, taiteilijamuusikkopariskunta Anssi 8000 & Maria Stereo sekä kevään aikana esikoisalbuminsa julkaisseet nuoret lupaukset Paradise Oskar, Mirel Wagner ja Felix Zenger.

Ruisrock 8.-10.7.2011 – valmis ohjelma:

Perjantai 8.7.: The Prodigy (UK), The National (USA), Paramore (USA), Hurts (UK), Primus (USA), Carpark North (DEN), Nekromantix (DEN/USA), Anssi 8000 & Maria Stereo, Circle, CMX, Jarkko Martikainen, Lama, Kotiteollisuus, Pariisin Kevät, Pelle Miljoona Oy

Lauantai 9.7.: Bullet For My Valentine (UK), Elbow (UK), Anna Calvi (UK), Bring Me The Horizon (UK), Sabaton (SWE), bob hund (SWE), Apulanta, Felix Zenger, Happoradio, Jare & VilleGalle, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Mirel Wagner, Paradise Oskar, Pertti Kurikan Nimipäivät, PMMP, Raappana & Sound Explosion Band, Rubik, Scandinavian Music Group, Stam1na, Sweatmaster, Uusi Fantasia, Von Hertzen Brothers

Sunnuntai 10.7.: Manu Chao La Ventura (FRA), Fleet Foxes (USA), Robyn (SWE), Isobel Campbell & Mark Lanegan (UK/USA), Graveyard (SWE), Amorphis, Jätkäjätkät, Jenni Vartiainen, Kaija Koo, Magenta Skycode, Michael Monroe, Olavi Uusivirta, Paleface, The Capital Beat, The Freza, Tuomari Nurmio

Festivaaliliput ovat myynnissä Ruisrockin verkkokaupassa, Tiketissä ja Lippupalvelussa.

Lähteet: Ruisrock