Hyppää pääsisältöön

Anneli Sari: Mustalaiskaravaani

Suomen euroviisukarsintojen hopealaulu vuodelta 1976 on mustalaisvaikutteinen, mutta säveltäjän mukaan se ei kuitenkaan ole mustalaismusiikkia.

Mahtipontista ja rytmistä laulua säestää viululla säveltäjä Deszö Balogh. Laulun vahvasta tulkinnasta vastaa Anneli Sari.

Tuula Valkaman sanoitus kertoo menneistä ajoista, luonnosta, surusta elämän taipaleesta ja tulevaisuudesta. Karavaani kulkee aina vaan.

Laulun unkarinmustalainen säveltäjä Balogh oli säveltänyt laulun nimenomaan Anneli Sarin esitettäväksi. Sarin esitys olikin vaikuttava, vaikka studiotekniikka petti esityksen alussa.

Toimittaja Matti Elo kysyy Baloghilta, onko Mustalaiskaravaani mustalaismusiikkia. Beloghin mukaan laulu ei ole mustalais- vaan euroviisukappale. "Ainoa mitä on mustalainen, minä itse olen mustalainen", Balogh arvioi ja jatkaa, että Anneli Sari on yleensä tunnettu mustalaislaulujen esittäjänä.

Kovatasoisessa karsintakilpailussa oli mukana mm. Kirka, Paula Koivuniemi ja Mikko Alatalo. Anneli Sari sijoittui toiseksi raadeilta saamiltaan 353 pisteellä, kun voiton vei Fredi ja ystävät 380 pisteellä.