Hyppää pääsisältöön

Kesämuotia kupongeilla 1941

"Vaikkakin vaatetus kaikki on pisteillä, niin silti voit siistinä risteillä", näyttää toteen kesän 1941 pukumuotia esittelevä filmikatsaus.

Tietolaatikko

Filmikatsauksiksi nimitetään pitkien elokuvien edellä elokuvateattereissa esitettyjä kotimaisia lyhytelokuvia. Sisällöltään valistavien, opetuksellisten ja uutisluontoisten katsausten kulta-aikaa oli 1950-luku.

Vaatekankaiden hankinnan ollessa säännösteltyä olivat hyvät neuvot kullanarvoisia. Miten näyttää tyylikkäältä, kun käytössä oli vain niukasti uutta kangasta?

Suomen Filmiteollisuuden tuottaa Pisteparaati kannustaa käyttämään kuponkien kanssa railakastakin mielikuvitusta. "Tällainen keinottelu on aivan paikallaan, sillä luomakunnan kruunu ei voi esiintyä kuten kantaäiti Eeva, joka ei tarvinnut yhtään pistettä."

"Näin voi hänen ylhäisyytensä Nainen jälleen hymyillä hänen arvokasta hymyään Pistepaholaisen kasvoja vasten ja hänen alhaisuutensa Mies on onnellinen saadessaan laskea sydämensä ja lompakkonsa hänen kotimaisilla raaka-aineilla verhotun olemuksensa eteen."

Teksti: Petra Himberg

Lisää ohjelmasta