Hyppää pääsisältöön

Raivoa luonnossa

Pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE

Kesän ensimmäinen hellepäivä Helsingin Keskuspuistossa. Hymyilevät ihmiset lenkkeilevät aurinkoisilla hiekkateillä ja metsän tuoksuun sekoittuu häivähdys viljelypalstojen narsissien aromia.

Keski-ikäinen pariskunta tallustelee käsikynkkää maisemia ihaillen ja toiset samanmoiset pyöräilevät ohitse.

- Hullu, kato mihin ajat, haluuksä tappaa meidät!!!!

Sunnuntaikävelyn tunnelma muuttuu veitsellä leikaten. Mies karjuu naama punaisena pyöräilijöitten perään. Fillaroiva pari pysähtyy ja mies säntää pyöräänsä taluttaen takaisin.

Pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE- Saatanan juopot, menkää metsään kävelemään!!!

Kohta tarvitaan virkavaltaa, ajattelen. Pyörämies päättää kuitenkin hetken kihinän jälkeen jatkaa matkaa vaimonsa kanssa. Käsikynkkäpari lähtee eri suuntaan.

Minulle jää epätodellinen olo, mitä juuri tapahtui? Pyöräilijän ohitus oli ehkä hieman harkitsematon, mutta ei se todelliselta vaaratilanteelta näyttänyt.

Mikä saa ihmiset huutamaan ventovieraille solvauksia päin naamaa kesken rentouttavan metsäretken?

Lenkkeilijä ja pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE

Tämä oli vuoden sisällä jo kolmas pyöräilijöitten ja kävelijöitten välinen vihanpurkaus, jota olen lähietäisyydeltä todistanut. Kaikki ovat tapahtuneet samoilla kulmilla Keskuspuistossa.

Miksi kukaan ei raivoa Mannerheimintien kapeilla jalkakäytävillä? Eikö metsän pitäisi rauhoittaa kireitä hermoja? Herättääkö yhtäkkinen luontokokemus kaupunkilaisessa jonkin alkukantaisen reviirinpuolustusvietin?

Linkit:

  • Areenan PlayStation 3 -sovelluksen toiminta loppuu tammikuun lopussa

    PlayStation 3:n Areena-tuki loppuu

    Areenan PlayStation 3 -sovellus lakkaa toimimasta ensi vuoden tammikuun lopussa. Sovelluksen lopettamispäätös johtuu siitä, että PlayStation 3 -laitteilla Areenan käyttö on ollut pysyvästi laskussa. Tällä hetkellä Areenaa käytetään viikossa noin neljällä tuhannella PS3-laitteella. PS3:n Areena-sovellus alkaa pian kertoa sovelluksen käynnistyksen yhteydessä sovelluksen tuen loppumisesta.

  • Areenan tallenteet suomalaisten käyttöön EU-alueella myös selaimella

    Areenan tallenteet EU-alueella myös selainpalvelussa

    Areenan käyttö EU-alueella etenee. Nyt EU:ssa matkailevien suomalaisten on mahdollista katsella ja kuunnella kaikkia tallenteita Areenan selainpalvelussa. Toissa vuonna Yle avasi Areenan mobiilisovellusten käytön kaikille kotipaikkansa vahvistaneille suomalaisille. Yle oli toinen yleisradioyhtiö EU:ssa ja ensimmäinen pohjoismainen julkisen palvelun yhtiö, joka toteutti tämän toiminnallisuuden.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua