Hyppää pääsisältöön

Raivoa luonnossa

Pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE

Kesän ensimmäinen hellepäivä Helsingin Keskuspuistossa. Hymyilevät ihmiset lenkkeilevät aurinkoisilla hiekkateillä ja metsän tuoksuun sekoittuu häivähdys viljelypalstojen narsissien aromia.

Keski-ikäinen pariskunta tallustelee käsikynkkää maisemia ihaillen ja toiset samanmoiset pyöräilevät ohitse.

- Hullu, kato mihin ajat, haluuksä tappaa meidät!!!!

Sunnuntaikävelyn tunnelma muuttuu veitsellä leikaten. Mies karjuu naama punaisena pyöräilijöitten perään. Fillaroiva pari pysähtyy ja mies säntää pyöräänsä taluttaen takaisin.

Pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE- Saatanan juopot, menkää metsään kävelemään!!!

Kohta tarvitaan virkavaltaa, ajattelen. Pyörämies päättää kuitenkin hetken kihinän jälkeen jatkaa matkaa vaimonsa kanssa. Käsikynkkäpari lähtee eri suuntaan.

Minulle jää epätodellinen olo, mitä juuri tapahtui? Pyöräilijän ohitus oli ehkä hieman harkitsematon, mutta ei se todelliselta vaaratilanteelta näyttänyt.

Mikä saa ihmiset huutamaan ventovieraille solvauksia päin naamaa kesken rentouttavan metsäretken?

Lenkkeilijä ja pyöräilijä Helsingin Keskuspuistossa. Kuva: Laura Honkimäki / YLE

Tämä oli vuoden sisällä jo kolmas pyöräilijöitten ja kävelijöitten välinen vihanpurkaus, jota olen lähietäisyydeltä todistanut. Kaikki ovat tapahtuneet samoilla kulmilla Keskuspuistossa.

Miksi kukaan ei raivoa Mannerheimintien kapeilla jalkakäytävillä? Eikö metsän pitäisi rauhoittaa kireitä hermoja? Herättääkö yhtäkkinen luontokokemus kaupunkilaisessa jonkin alkukantaisen reviirinpuolustusvietin?

Linkit:

 • Ystävyyttä ja hämäräbisneksiä Areenassa – kuusi asiaa, jotka yhdistävät kasarin ja ysärin seikkailusarjoja

  Kuusikko ja kuoleman varjot sekä muut sarjat Areenassa.

  Kalakukkoreseptin ryöväävät rosvot, huumerahojen perässä oleva prätkäjengi ja muut hämäräbisnekset houkuttelevat lapsia ja nuoria selvittämään rikoksia. Yhdeksän kesäistä jännitysohjelmaa on julkaistu nyt Areenaan ja ne ovat katsottavissa vähintään vuoden ajan. Listasimme kuusi asiaa, jotka yhdistävät näitä seikkailuja.

 • Areenan käyttö jatkaa kasvuaan

  Areenan käyttö on vuoden aikana kasvanut kovaa vauhtia

  Kesän lähestyessä on hyvä tilaisuus katsoa, miten Areenan käyttö on kehittynyt. Ja kehitystä selvästi on. On ilo huomata, että suomalaiset ovat ottaneet Areenan aiempaa aktiivisempaan käyttöön monilla eri laitteilla. Areena on edelleen Suomen arvostetuin verkkopalvelu ja suositumpi kuin esimerkiksi kansainvälinen suoratoistojättiläinen Netflix.

 • Kirjautumalla enemmän irti Yle Areenasta

  Kirjautuminen helpottaa Areenan käyttöä

  Areenaa on jo jonkin aikaa muutettu ohjelmakirjastosta henkilökohtaisesti jokaista käyttäjää palvelevaksi video- ja audiopalveluksi. Henkilökohtaisuus toteutuu erityisesti silloin, kun käyttäjä kirjautuu Areenaan. Yle Tunnus on monissa Ylen palveluissa käytössä oleva kirjautumispalvelu, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua ja saada parempaa henkilökohtaista palvelua.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua