Hyppää pääsisältöön

U2 myy ”kyntensä”

U2:n jättimäinen kynneksikin kutsuttu rengasmainen lava, jolla he esiintyivät myös Suomessa 360-kiertueellaan, aiotaan myydä kiertueen päätyttyä.

U2:n lava

Vuodesta 2009 asti jatkunut kiertue päättyy 30. heinäkuuta Kanadassa, mutta 4-sakarainen avaruusalusta muistuttava lava jatkaa rundin jälkeen elämäänsä.

- Haluamme ehdottomasti kierrättää lavan eteenpäin. Se on liian upea käytettäväksi vain yhdellä kiertueella ja sen jälkeen hylätä johonkin varastoon lojumaan, U2:n kiertuepäällikkö Craig Evans kommentoi.

U2:n mukaan, lavasta ollaan oltu jo kiinnostuneita, mutta kauppoja ei ole vielä tehty.

- Lava on ainakin hyvin testattu toimivaksi, sillä U2:n 360-kiertue on ollut yksi historian suurimmista, Evans hehkuttaa.

Superbändin No Line on the Horizon -albumin jälkeinen kiertue, on käsittänyt vain stadionkeikkoja. Kiertueen nimi tulee 360-asteisesta lavasta ja siitä, miten yleisö sijoittuu lavan ympärille. Lavan sijoittelun ansiosta konserttiin mahtuu 15–20 % normaalia enemmän yleisöä. Bändi onkin rikkonut eri maissa stadionennätyksiä yleisömäärissä.

Myynnissä oleva lavarakennelma on yksi kaikkien aikojen suurimmista ja ulkonäkönsä vuoksi sitä on kutsuttu lempinimellä The Claw.

Lähteet: Billboard