Hyppää pääsisältöön

Sartsa ja Timppa

Paula Norosen luoma tomera Sartsa ja hänen hieman ujo ystävänsä Timppa, jota esittää Samu-Jussi Koski, tunnetaan television nuortenohjelma Summerista. Elävä arkisto esittelee nyt Haloo! Sartsa ja Timppa -ohjelman sketsejä.

Sartsa on 22-vuotias ja kotoisin Ruokolahti-Imatra -akselilta. Nykyisin hän asuu Espoossa. Koulutukseltaan Sartsa on merkantti tai merkonomi, kaikkeahan ei vaan voi muistaa tarkasti. Sartsan isä on hammaslääkäri ja äiti vakuutusmyyjä. Sartsan esikuvia ovat Kelly Osborne ja Maija Vilkkumaa. Sartsa harrastaa bodypumppia ja syö mielellään moussakaa.

Sartsa ja Timppa ovat Paula Noronen ja Samu-Jussi Koski

Sartsan ja Timpan hahmojen takana ovat käsikirjoittaja Paula Noronen ja vaatesuunnittelija Samu-Jussi Koski. Noronen tunnetaan ehkä parhaiten Radiomafiassa esiintyneistä hahmoistaan. Sittemmin Noronen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa tv- ja elokuvakäsikirjoituslinjalla ja luonut uraa myös lastenkirjailijana. Koski puolestaan eteni Marimekossa harjoittelijasta vaatesuunnittelijaksi ja lopulta taiteelliseksi johtajaksi 2008, mutta siirtyi vuoden kuluttua luotsaamaan omaa vaatemerkkiään.

Sartsa tutustui Timppaan nappuladiscossa. "Kaks vuotta sitten se tuli juttelee. Pystytään puhumaan kaikesta, tai mä pystyn ja se pystyy kuuntelee". Sartsan suurimpana haaveena on olla aina näin onnellinen. Sartsan motto on "Birds are free when they fly, one smile a day makes me happy, peace and love, never more".

Iältään 19-vuotias Timppa, oikealta nimeltään Timo Tapio Virtanen, on kotoisin Espoosta.
Timpan isä on aivokirurgi ja äiti toimii kotiäitinä. Timpalla ei ole harrastuksia ja hänet on kouluttanut elämä. Timpan lempiruoka on Pizza hamburger ja lempiväri gansta.

Haaveenaan Timpalla on päästä Los Anglesiin, varsinkin kun Timppa ihailee Snoop Doggya ja 50centiä. Timppa ei halua paljastaa, miten tutustui Sartsaan.