Hyppää pääsisältöön

Tämä rääväsuu rikkoi digimyyntiennätyksen

Marshall Bruce Mathers III eli räppäri Eminem on tehnyt Recovery-albumillaan digitaalista historiaa.

Eminem

Räpin supertähdestä on tullut ensimmäinen artisti, jonka levyä on myyty Jenkeissä digitaalisesti yli miljoona kappaletta.

Eminem julkaisi Recovery-levynsä viime vuonna ja miljoonan kappaleen haamuraja meni rikki tiistaina. Fyysiset levyt mukaan lukien hittialbumia on myyty USA:ssa jo yli 3,9 miljoonaa kappaletta.

Mies ei välttämättä saa kuitenkaan pitää ennätystä pitkään itsellään, sillä arvioiden mukaan tähtilaulaja Adele tulee rikkomaan Eminemin myyntienkan 21-pitkäsoitollaan jo ensi viikolla.

Eminemin manageri Paul Rosenberg kertoo, että räppärin posse on yrittänyt saada vuosien varrella myös Eminemin nettifanien ryhmää liikkeelle ja nyt siinä on onnistuttu hyvin palkitsevalla tavalla.

Eminemillä menee muutenkin lujaa. Mies julkaisi yhdessä Royce da 5'9":n kanssa uuden Hell: The Sequel -EP:nsä hiljattain ja levy komeili viime viikolla Yhdysvaltain albumilistan kärjessä. Levyn ensimmäinen sinkku Fast Lane soi eilen YleX Iltapäivän Rytmibarometri-biisinä.

Mutta on rääväsuu toki aiheuttanut myös närää, sillä miehen uusi Space Bound -musavideo on saanut väkivallan vastustajat raivon partaalle.

Eminem esittää kohutulla videolla miestä, joka on joutunut tyttöystävänsä pettämäksi. Musavideo loppuu väkivaltaisesti, kun Eminem kuristaa tyttöystävänsä hengiltä ja ampuu lopuksi itsensä.

Lähteet: www.contactmusic.com, billboard