Hyppää pääsisältöön

Isot koolla Imatralla

Imatralla on puhallettu torveen ja jammailtu ison orkesterin voimalla vuodesta 1983 lähtien. Jazzmusiikin ohella tapahtuma tarjoaa runsaasti musiikillisia elämyksiä bluesista funkiin, rockista souliin ja viihdemusiikin helmiin.

Tietolaatikko

Imatra Big Band esittää sävelmät "A warm breeze" solistinaan Vesa Sopanen (pasuuna) ja Juha Päiväläinen(tenorisaksofoni), "Four" solistinaan Pauli Rinkinen (alttosaksofoni) ja Rauli Tiittanen(kitara) sekä "Maiden voyage" solistinaan Juha Päiväläinen.

Imatran big band -soittokursseja järjestettiin vuodesta 1975 alkaen joka kesä Imatra-viikolla, ja ne huipentuivat viikon lopussa tapahtuneeseen big band -konserttiin. Näistä kursseista ja konserteista kehittyi Imatran ensimmäinen big band -festivaali vuonna 1983.

Jo ensimmäisen virallisena festivaalivuotena kilpailtiin kotimaisten big bandien paremmuudesta. Kilpailun tarkoituksena oli tuoda valtakunnallisesti esiin suomalaisten big bandien tasokkuutta ja suomalaista big band -musiikkia.

Vuonna 1986 kilpailu oli kaikille avoin ja niinpä voitto ja pronssisija menivät naapurimaa Ruotsiin. Svengijuhlan SM-kilpailussa Imatra Big Band sijoittui toiseksi. Elävän arkiston näytteessä Imatra Big Band esittää sävelmät A warm breeze solistinaan Vesa Sopanen (pasuuna) ja Juha Päiväläinen (tenorisaksofoni). Kappaleen Four solistinaan Pauli Rinkinen (alttosaksofoni) ja Rauli Tiittanen (kitara) sekä Maiden voyage solistinaan Juha Päiväläinen.

Imatra Big Band on ollut koossa vuodesta 1973 ja vielä vuonna 2011 mukana on alkuperäiseen kokoonpanoon kuuluneita muusikoita.

Suosittu kesätapahtuma Imatra Big Band Festival tuo lähialueelleen runsaasti musiikista innostuneita matkailijoita ja vuonna 2012 festivali järjestetään jo 30. kerran.

Teksti: Emilia Kemppi