Hyppää pääsisältöön

Mervi Koponen tangokuningatar vuosimallia 2011

Vuoden 2011 tangolaulukilpailu huipentui tamperelaisen Mervi Koposen kruunaukseen tangokuningattareksi. Vuodesta 2009 lähtien tangokuninkaallisia on valittu vain yksi kerrallaan. Koponen on ensimmäinen kuningatar tänä aikana.

Tietolaatikko

Mä annan sut pois: Kurki, Lasse (säv). Mikkola, Matti (alkuperäinen sov). Närhi, Laura (san).

Neljättä kertaa kruunusta kisannut Koponen sai tangofinaalin tuomaristolta yhteensä 48 pistettä, esitettyään finaalissa kappaleet La Cumbarsita, Yksin ja Mä annan sut pois.

Kilpailu oli tiukka, Koponen sai tuomaristolta laulustaan pisteen enemmän kuin toiseksi sijoittunut kajaanilainen Heikki Koskelo. Koskelo lähti kisaan ennakkosuosikkina ja kilpailun jälkeen tuomaristo sai kritiikiä tangoyleisöltä valitsemastaan voittajasta.

Yleisöllä ei tällä kertaa ollut sananvaltaa voittajaa valittaessa, vaan kruunun jakoivat tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki, Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki, tuottaja Ilkka Vainio, taitelija Kaija Lustila ja kuuluttaja Anna-Liisa Tilus.