Hyppää pääsisältöön

Esko Aho: Mä olen Nokian johtaja

Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja Esko Aho hermostui heinäkuussa 2011 toimittajien kysymyksiin hänen vastuustaan ja roolistaan Hiihtoliiton doping-sotkuihin sekä oikeudenkäynteihin.

Aholta oli aiemmin samalla viikolla vaadittu esimerkiksi lehtien pääkirjoituksissa jonkinlaista moraalista selitystä siitä, mitä Hiihtoliitto teki Mika Myllylän hyväksi tämän elämän suistuttua raiteilta dopingkäryn jälkeen.

Ahon kommentit toimittajien kyselyihin olivat tylyt: "Minun mielipiteitäni siitä ei kyllä tarvita, mennääns nyt tämän päivän teemaan, Aho puhisi. "Mä olen täällä Nokian johtajan roolissa. Suomessa on hyvä sanonta, että suutari pysyköön lestissään".

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto