Hyppää pääsisältöön

Minun tyylini: Nelliina

Minun tyylini: Nelliina. Kuva: Nelliinan vaatehuone.

Nelliina on pukeutumisesta, muodista ja ilmiöistä kiinnostunut nainen, joka jaksaa aina innostua kauniista kengistä. Nelliina kuvailee itseään myös myös ompelufriikiksi, kirppismyyräksi ja alennushaukaksi. Nelliinan eli Niina Tapojärven tyyli on tyttömäinen ja leikkisä.

Arkielämässä Niina on töissä IT-alan yrityksessä.

- Bloggaus on sivutyöni. Blogissa päästän turhamaisen puoleni valloilleen, mutta arkielämässä ystävien kanssa sivutaan muotiaiheita vain satunnaisesti. Olen perheeni ja ystäväpiirini ainoa vaatefriikki. Harrastan joogaa ja avantouintia, luen pari kirjaa viikossa ja yritän opetella paremmaksi valokuvaajaksi.

Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Omasta mielestäni pukeudun mukavan rennosti ja naisellisesti. Värikkyys ja suuret helmat ovat tyylini kulmakiviä, otan mielelläni vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä.

- En kuitenkaan halua pukea ylleni kokonaisia univormuja, vaan sekoitan nykymuodin ja vintagen itseni näköiseksi tyylisopaksi. Olen ennen kaikkea fiilispukeutuja, joten jos aamulla tekee mieli pukeutua farkkuihin ja tennareihin, teen niin. Tyylini saattaa vaihdella viikonkin sisällä äärilaidasta toiseen.
 
Miten tyylisi on kehittynyt?

- Teininä olin gootti, sitä seurasi hoppari- ja ravetyylit. Olen kokeillut valehtelematta aivan kaikenlaista pukeutumisen saralla. Se on ollut helppoa, koska olen aina ommellut paljon itse ja voinut toteuttaa hurjimmatkin ideani.

- Tyylini ei ole pysyvä olotila, se muuttuu jatkuvasti minun itseni mukana.

Mikä on järkyttävin tyylikokeilusi ?

Järkyttävimmän tyylikokeilun pisteet menevät reilun kymmenen vuoden taakse kun pukeuduin päästä varpaisiin PVC-vaatteisiin. Apua!
- Järkyttävimmän tyylikokeilun pisteet menevät reilun kymmenen vuoden taakse kun pukeuduin päästä varpaisiin PVC-vaatteisiin. Apua!

Mikä on intohimosi vaate-, asuste- tai kenkäpuolella?

- Kengät ovat ykkösenä, nyt ja aina. Kengissä huomioni kiinnittyy erikoiseen muotoiluun, väreihin ja printteihin. Mustien peruskenkien ostaminen on yksinkertaisesti tylsää, mielummin täytän maailmani raikkailla ja iloisilla malleilla. Minna Parikka on ikisuosikkini, rakastan lähes poikkeuksetta hänen kaikki mallejaan.  

Kuka on tyyli-ikonisi?

- 80-luvun lopun Madonna. Ihastuin nuorena Madonnan ennakkoluulottomaan ja shokeeraavaan tyyliin siinä määrin, että päätin lähteä itse samalle linjalle. Mitä sillä on väliä mitä muut ajattelevat pukeutumisestani, kunhan itse pidän siitä. Enää en halua niinkään shokeerata, mutta rakastan edelleen tylliä, pitsiä ja överiasustamista.


Miten inspiroidut pukeutumiseen?

- Se tulee luonnostaan, inspiraatiota ei varsinaisesti tarvitse etsiä.

- Miksi pukeutua tylsiin vaatteisiin, jos tarjolla on kauniita ja värikkäitäkin? Inspiraatiota tarttuu huomaamatta mukaan joka päivä ympäristöstä, ihmisistä ja netistä.  

Miltä haluat näyttää muiden silmissä?

 - Siltä, että viihdyn vaatteissani. Eikä siitä haittaakaan ole, jos joku saa päivän hymyt pandapipostani.  
 
Mikä taas tyypillinen kotiasusi?

- Joku rento mekko tai sitten collegekankainen kokohaalari, jossa viihdyn kylmät talvi-illat.

 

Nelliinan kolme tärkeintä tyylitekijää ovat mekot, korot ja punainen

 • Pukeudun mekkoihin sekä töissä että vapaalla, en voisi kuvitellakaan käyttäväni housuja kuin pari kertaa kuukaudessa. Jos silloinkaan.
 • Kenkäfriikille korkokengät ovat lähes jokapäiväinen ilo. Kauniit kengät, parempi mieli.
 • Punainen väri saa minut aina hyvälle tuulelle. Sekä vaatteissa, kengissä että huulilla.

 

Katso Niinan tyylinäytteet kuvagalleriasta! Kuvat Niinan blogista.

Linkit:

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!