Hyppää pääsisältöön

U2: Emme kierrä veroja!

U2:n kitaristi The Edge väittää, että jokaisella bändin jäsenellä on puhtaat jauhot pussissa.

U2

Oikealtaan nimeltä David Evans eli The Edge on nyt kommentoinut väitteitä siitä, että irlantilaisbändi kiertäisi veroja. Väitteet perustuvat siihen, että U2 on siirtänyt osan bisneksistään Hollantiin.

Hän kommentoi USA:n valtion työntekijä Simon Moroneyn Baltimore Sun- lehdelle lähettämää kirjettä. Siinä Moroney kritisoi Marylandin senaattori Banjamin Cardina, joka tuki U2:n laulaja Bonon köyhyyden vastaista ONE-kampanjaa. Moroneyn mielestä laulajasta näkyy Wall Streetin pahimmat piirteet, kuten kohtuuttomuus ja veron kierto.

The Edge sanoo kirjeessään, että Moreyn veronkiertoon vihjaavien syytösten tarkoitus on mustamaalata U2:n jäseniä.

- Tiedoksi, että U2:n jäsenillä on täysin puhtaat paperit ja he maksavat veronsa. Bändi ei ole koskaan kiertänyt, eikä koskaan tule kiertämään veroja, The Edge puolustelee.

Hänen mukaansa U2 on maksanut miljoonia dollareita veroja myös Yhdysvaltoihin vuosien kuulessa.

U2:n verosotku nousi jälleen tapetille, kun Iso-Britannian Glastonbury-festivaaleilla nousi mellakka bändin keikan aikana. Järjestysmiehet joutuivat painimaan mielenosoittajien kanssa, kun he kannattelivat kylttiä jossa luki ”U pay tax 2?”, eli maksatteko te myös veroja?

U2 on saanut painia verosotkujensa kanssa vuodesta 2006 alkaen, kun Irlanti muutti verotustaan niin, että musiikista oli myös maksettava ALV:a. Tällöin bändi siirsi bisneksiään Hollantiin, joka on verojen kannalta edullisempi maa.

Lähteet: NME, Guardian