Hyppää pääsisältöön

Antero Viherkenttä selostaa Alajärvi-Siilinjärvi pesäpallo-ottelun

Heinäkuussa 2011 kuollut urheiluselostaja Antero "Vipu" Viherkenttä selostaa itselleen tuttua lajia Alajärvellä. Viherkenttä pelasi pesäpalloa SM-tasolla Helsingin Puna-Mustissa ja Kouvolan Pallonlyöjissä, jonka riveissä hänet valittiin vuonna 1959 vuoden lukkariksi.

Vuonna 1986 sekä Alajärvi että Siilinjärvi taistelivat pääsystä finaalipeleihin. Ylempää jatkosarjaa hallitsi Imatran Pallo-Veikot ja Siilinjärvi sijoittui lopulta toiseksi. Nämä ylemmän jatkosarjan kaksi parasta ratkaisivat mestaruuden paras kolmesta -systeemillä pelatussa loppuottelusarjassa. Imatran Pallo-Veikot vei mestaruuden vaikka Siilinjärvi löysi toisen finaalin lopulla kirivaihteen, tiukka takaa-ajo jäi lopulta yhtä juoksua vajaaksi.

Alajärven menestysvuodet osuivat muutamaa vuotta myöhemmäksi. Joukkue voitti SM-kultaa vuosina 1988 ja 1989.

Viherkenttä oli koulutukseltaan kansakoulunopettaja, mutta innostus urheilua kohtaan heräsi jo varhain. Hän pelasi useita vuosia pesäpallon Suomen huipulla. Opettajantyöt hän päätti vuonna 1977 ja siirtyi töihin radioon. Koko kansan tietoisuuteen Viherkenttä nousi unohtumattomien urheiluhetkien tulkkina toimiessaan Ylen selostajana. Hänen lajivalikoimansa oli laaja, mutta parhaiten hänet muistetaan painin, suunnistuksen sekä pesäpallon selostajana.

Teksti: Emilia Kemppi

Tietolaatikko

Urheilutoimittaja Jorma Antero Viherkenttä syntyi 28. joulukuuta 1933 Hartolassa ja kuoli 1. heinäkuuta 2011.

Kommentit