Hyppää pääsisältöön

Brittihovin tuntija Erkki Toivanen

"Onnea on sisäinen auringonpaiste" kertoo Erkki Toivanen motokseen Arto Nybergin talk-show:n vieraana.

Tietolaatikko

Ohjelmasta on tekijänoikeudellisistä syistä poistettu otteita.

Nybergin haastattelussa Toivanen (1938-2011) analysoi Walesin prinssi Charlesin ja hänen naisystävänsä Camilla Parker Bowlesin tulevia häitä vuonna 2005. Pitkäaikainen Yleisradion Lontoon kirjeenvaihtaja muistelee myös vuoden 1981 häähumua, joilloin Diana ja Charles saivat toisensa.

Lisäksi herrat pohtivat Britannian kuningashuoneen tulevaisuutta. Toivasen mukaan britit tarvitsevat kuninkaallisiaan käytännön syistä, monet maan säätiöt ja hyväntekeväisyysjärjestöt pyörivät hovin johdolla ja tuella.

Yli neljäkymmenen vuoden ajan Toivanen asui pääosin Lontoossa, mutta hänen äänensä ja kasvonsa tulivat suomalaisille tutuiksi lukemattomista tv-raporteista. Miksi kosmopoliitti Toivanen on juurtunut juuri Lontooseen? Mies vastaa sen olevan hauskin paikka maailmassa, ainakin heti Kuopion jälkeen.

Teksti: Emilia Kemppi

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto