Hyppää pääsisältöön

Minun tyylini: Ulrika

Minun tyylini: Ulrika. Kuva: The Freelancer's Fashionblog.

Ulrika Bachér on freelance-graafikko, jonka päivätyö on satamassa. Hän on myös muotiblogaaja ja menestynyt burlesque-taiteilija, joka kulkee satamatyöpäiviä lukuunottamatta yleensä aina mekoissa ja koroissa - myös kampauksen pitää olla hyvin ja huulten punatut. Vain töihin satamaan Ulrika voi välillä mennä ilman meikkiäkin.

Miten tyylisi on kehittynyt?

- Tyylini on ollut tämä nyt noin 7 - 10 vuotta, mutta yksityiskohdat ovat muuttuneet. Kolme viimeisintä vuotta vaatekaappini sisältö on näyttänyt samalta, ennen minulla oli oli enemmän mustia vaatteita ja rockabilly-tyyliä.

- Lukiossa olin taidehippi, joka jaksoi laittaa vaikka timantteja otsaan. Pukeutuminen, asustaminen ja meikkaaminen ovat aina olleet minulle hauskoja asioita.

Ulrikan mielestä elämänlaatu paranee 100% kun ei enää mieti mitä muut ajattelevat.

Mikä on järkyttävin tyylikokeilusi?
Miten kuvailisit omaa tyyliäsi?

- Liioitella saa, ja välillä on hyvä olla ottamatta itseään vakavasti. Nuorempana halusin myös provosoida. Minulla oli hyvä itsetunto, mutta erotuin kyllä ruotsinkielisessä koulussa niin paljon muista, että siskoni häpesi minua. Lukiosta löysin sitten jo samanhenkisiä ystäviä. Nykyään tyylini on enemmän mummo ja värikäs, osa mekoistani on vintagea sukulaisilta, omalta äidiltä ja tädiltä.

Ulrikan mielestä on helppoa kun ei seuraa muotia, mutta toki virtaukset ja vuodenajat vaikuttavat.

Missä shoppaat?

- Netistä lähinnä, yksi suosikeitani on Trashy Diva. Mutta valtameren toiselta puolelta hankittujen ostosten ekologisuus eli logistiikan hilijalanjälki on alkanut mietityttämään. Onko järkeä tilata mitään niin kaukaa? Onneksi nykyään vintagevalikoimat ovat Suomessakin paremmat.

- Ennen tein paljon vaatteita itse, mutta nykyään ei ole tarpeeksi aikaa, ja olen sen verran perfektionisti, että mielummin teetän mekon kuin teen sen kiireessä. Usein joku idea on vain pakko toteuttaa.

Mikä on intohimosi vaate- tai asuste- ja kenkäpuolella?

- Kerään mekkoja, ne ovat upeita - minulle on ihania juhlamekkoja ja arkisempia, niitä on varmaan kolmekymmentä. Olen mekoistani niin ylpeä, että pidän ne esillä - ne ovat osa sisustustamme.

Ulrikan kodin nurkat ja huoneet ovat täynnä vaatteita ja burlesque-kamoja.

- Nyt yritän olla ostamatta niin paljon, tai jos ostan myyn vanhaa pois.

Ulrika neuvoo, että kannattaa oppia tunnistamaan oma esteettinen linja ja oma keho.

- Tulee hyvä olo kun löytää  oikean tyylin ja oikeat vaatteet. Välillä voi olla yli- tai alipukeutunut, kunhan uskaltaa näyttää miltä haluaa.

Kuka on tyyli-ikonisi?

- Todellista ikonia minulle ei ole, mutta otan kyllä vaikutteita muista, kuvat ja vaatteet inspiroivat sekä monen ystäväni tyyli.

Miten inspiroidut pukeutumiseen?

- Yleensä pukeutumisidea ponnahtaa päästä - joskus luon asun fiiliksen mukaan. Joskus taas lähden vain kasaamaan asua. Välillä olen nopea, mutta joskus vaiheilen niin että myöhästyn.

Miltä haluat näyttää muiden silmissä?

- Riippuu tilanteesta. On ihana tuntea itsensä tyylikkääksi. Jos tukkani on huonosti se häiritsee minua, mutta musta baskeri voi pelastaa tilanteen. Tykkään olla huoliteltu ja edustava.

Ulrika on tehnyt pari vuotta vaativampia kampauksia.

- Minulla on aina ollut helppo tukka. Myös meikkaaminen on minulle helppoa, olen piirtänyt ja maalannut aina niin paljon. Meikin teen 15 minuutissa - teen aina saman meikin, eri vahvuuksilla. Välillä voin meikata tunnin. Silmiin osaan ehdä kissarajaukset, koska olen tehnyt ne 14-vuotiaasta.

Ulrikasta ulkonäöstä huolehtiminen on hauskaa.

- Ja on minullakin ollut pienenä pinkki kausi.

Millainen on pahin "bad dress" päiväsi, se päivä kun mikään vaate ei tunnu hyvältä?

- Silloin pukeudun mustaan, se on helppoa: musta mekko tai housut. Samoin huonona tukkapäivänä laitan vain mustan baskeri päähän - ja punaiset huulet.

Mikä on lempivaatteesi?

- Minulla ei ole lempivaatetta. Vaikken usko syvällisesti horoskooppeihin, olen tyypillinen vaaka eli kaipaan vaihtelua.

Mikä on tyyliunelmasi? Mitä olet aina himoinnut?

- Mekot ja hieno tukka riitävät minulle, tykkään omasta vaatekaapistani. Haaveilen yksittäisistä kappaleista ja välillä haluaisin asua lämpimässä, jossa voisi kulkea mekoissa ja koroissa joka päivä.

Ulrikan tyylin kulmakivet:

 • Mekko 50-70-lukua
 • Korot
 • Huoliteltu kampaus ja meikki
 • Tatuoinnit

Katso Ulrikan tyylinäytteet kuvagalleriasta! Kuvat Ulrikan blogista.

Linkit:

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!