Hyppää pääsisältöön

Hurjia ollaan ja Etelä-Pohjanmaalta tullaan!

Vuonna 2001 Lauri Tähkän & Elonkerjuun tarina oli vasta alussa. Radio Suomen toimittaja Tarja Närhi oli saanut käsiinsä kummallisen levyn, jonka hän pani soimaan radiossa ja päätti ottaa selvää keitä levyn tekijät ovat.

Tietolaatikko

Lauri Tähkän ja Elonkerjuu-yhtyeen tiet erkanivat keväällä 2011. Tähkältä odotetaan soololevyä syksyllä 2011.

Pohjalaiset itse ovat aina mielellään kertoneet hurjuudesta, siksi legenda ei ole päässyt unohtumaan. Legenda kertoo puukoista ja puntareista, miehistä, jotka eivät kumarra ketään. Legendan pauloihin jäivät myös teuvalaiset nuoret Lauri Tähkä ja Simo Ralli, jotka musiikkinsa kautta halusivat antaa vanhoille teksteille uuden elämän.

”Eteläpohjalainen legenda tuli näissä lauluissa eläväksi”, kertoo Tarja Närhi. ”Siispä panin laulut soimaan Radio Suomen ohjelmissa.” Pala suomalaisen popmusiikin historiaa avautuu kun Lauri Tähkä ja Simo Ralli ovat radiohaastattelussa Radio Suomen Valoa ikkunassa ohjelmassa debyyttialbuminsa ilmestymisen alla 15.12.2001. Mitä nuoret teuvalaiset miettivät ennen kuin Lauri Tähkä Elonkerjuu-orkestereineen on lunastanut paikkansa suomirockin eturivissä.

Teksti: Airi Saastamoinen, Yle, Emilia Kemppi