Hyppää pääsisältöön

Ville Leinoselle alussa on tarina

Iskelmäprinssiksi tituleerattu muusikko Ville Leinonen on mainettaan huomattavasti monipuolisempi. Leinosen mukaan jokainen kappale, genrestä riippumatta, lähtee ennen kaikkea hyvästä tekstistä.

Romanttiset lyriikat, folk, pop, heavy-metal, reggae, cover-iskelmä, rock - ennakkoluulot kannattaa Ville Leinosta kuunnellessa heittää nurkkaan, sillä laulaja-lauluntekijä yllättää yleisönsä jokaisella ilmestyvällä levyllä.

Uteliaisuus erilaisiin musiikkilajeihin on tuottanut vuodesta 1997 saakka yhteensä neljätoista albumia sekä kunnioitettavan määrän erilaisia yhteistyöprojekteja muun muassa Tampereen teatterin ja UMO Jazz Orchestran kanssa. Yhteistä kaikille kappaleille on yhteistä ainoastaan se, että ensin niihin syntyy teksti. Vasta valmis lyriikka saa ympärilleen musiikilliset puitteet.

Ville Leinosen 15. albumi ilmestyi syksyllä 2011. Taiteen tekeminen kaupalliseen levitykseen on paradoksi, joka Leinosen on ollut omien sanojensa mukaan vaikea ratkaista. Timo Harakan luotsaamassa Harakanpesä-ohjelmassa Leinonen kuvailee kaupallisilta radioaalloilta tilaa valtaavia kappaleita "tietyntyyppiseksi säksytykseksi".

Niin Hectoriin, Neumanniin kuin Pekka Strengiinkin verrattu Leinonen suhtautuu menestykseensä vaatimattoman nöyrästi.

"Romanttisuus on sitä, että jaksaa nähdä kaiken kauniin ympärillään, myös huonoina hetkinä. Mun arkeni kertoo kukista ja kauniista asioista, koska ne ovat niitä, joihin kiinnitän huomiota vaikkapa vessanpöntön tai siivoamisen sijaan", Leinonen lataa.

Pop-lehden haastattelussa Leinonen kertoo käynnissä olevan aina useamman, keskenään hyvin erilaisen projektin samaan aikaan.

"Tämä on mun työtäni. Jos tekemistä ei riittäisi, ei muusikon ammattikaan kai tuntuisi työltä ollenkaan", Leinonen sanoo.

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti