Hyppää pääsisältöön

Toni Laaksonen: Jukka Ruostila & Kaaoksen ystävät / Eteinen

Alice In Chains meets Kalle Ahola?

Jukka Ruostila & Kaaoksen ystävät-bändi talon pihassa. Yksi henkilö istuu sinisen pakettiaudon konepellin päällä ja oikealla kuvassa musta koira. // Kuva: Jukka Ruostila & Kaaoksen ystävät / Vilho Rajala

Grungemusiikki oli voimakkaimmillaan 1990-luvun alkupuolella, kun yhtyeet kuten Nirvana, Soundgarden & Alice In Chains toivat omalla synkistelyllään raikkaan tuulahduksen ummehtuneeseen musiikkimaailmaan. Vaikka grungen valtakausi jäi suhteellisen lyhyeksi on kyseisen aikakauden bändien vaikutus ollut huomattava myös näillä leveyspiireillä.

Nyt grungemusiikki elää uutta nousukautta ja myös Suomessa grungen nimeen vannovia uusia bändejä on ilmestynyt lyhyen ajan sisään useita. Näistä yksi mielenkiintoisimmista on Jukka Ruostila & Kaaoksen ystävät. HIljattain julkaistu esikois-ep antaa Tamperelaisyhtyeen kyvyistä vakuuttavan kuvan. Alice In Chains meets Ismo Alanko on yhtye itse musiikkia kuvaillut, joka ei kauaksi totuudesta mene. Itse heittäisin määritelmän Alice In Chains meets Kalle Ahola.

Pidätkö tamperelaisten musisoinnista ja kutsut heidät peremmälle vai torjutko uuden tulokkaan jo eteisessä? Kommentoi Toni Laaksosen viikon tehovaltintaa.