Hyppää pääsisältöön

Posion erakko Kala-Eemeli

Omatekoisessa mökissään asuvalle Kala-Eemelille ympäröivä luonto antaa kaiken tarpeellisen. Kesäisillä kalavesillä seurana verkkojen laskussa on vain uskollinen ystävä Musti-koira.

Ohjelmassa vuodelta 1966 seurataan lähes täysin omavaraisesti Posion luonnon keskellä eläneen Kala-Eemelin, eli Elias Reinhold Mäkelän, elämää.

Kala-Eemelin ja hänen koiransa Mustin päivät kuluvat sopivia kota- ja kalapaikkoja etsien. Matkojensa varrella Kala-Eemeli pysähtyy usein ihmettelemään luomakunnan kauneutta ja ihmeellisyyksiä. Eemeliä jaksavat sävähdyttää niin kotiseudun rannat, kivet kuin taivaan pilvetkin. Jaksaapa koirankin älykkyys, uskollisuus ja luotettavuus hämmästyttää häntä yhä uudelleen.

"Ei mulla ole kotia, ei kortteeria, ei tukea, ei turvaa tässä maailmassa, mutta aina mulla isänmaassani on selänsija", oli Eemeli todennut erään veneilymatkan päätteeksi ja lopulta rakentanut itselleen mökin erään löytämänsä luonnonkauniin niemen nokalle.

Paikka osoittautui mitä mainioimmaksi. Lähellä kasvavien jättiläispetäjien veroisia puita ei Eemelin mukaan koko Suomen kamaralla ollut.

Lisää ohjelmasta

Kommentit