Hyppää pääsisältöön

Brittiläisen musiikkilehden päätoimittaja ylistää suomalaisbändejä

Suomimusiikki saa kovasti huomiota suurelta Classic Rock -lehdeltä.

Classic Rock -lehden kansikuvia // Kuva: Classic Rock

Uutisoimme Brittilehti ehdottaa suomalaisbändiä vuoden parhaaksi yhtyeeksi kuinka brittiläinen Classic Rock -lehti nosti Von Hertzen Brothersin ja Michael Monroen osaksi lehden suurta palkintogaalaa. Hertzenin veljekset päätyivät ehdolle vuoden parhaaksi tulokkaaksi ja Michael Monroe puolestaan on ehdolla parhaaksi yhtyeeksi ja parhaan albumin tekijäksi.

Lehden päätoimittaja Scott Rowley kertoi YleX:lle syyt suomalaisbändien noteeraukseen. Michael Monroen rinnalla kun kilpailee kansainvälisesti hieman tunnetuimpia orkestereita, kuten Metallica ja Foo Fighters.

- Me täällä Classic Rockissa arvioimme musiikkia täysin sen ominaisuuksien kautta. ”Ei ole kyse siitä mistä olet, vaan missä olet” ja sen sellaista. Tämä on kyllä Suomen kunniaksi, mutta on ihan sattumaa, että valitut bändit ovat suomalaisia.

Michael Monroe esiintyi juuri briteissä legendaarisen Thin Lizzy -yhtyeen kanssa High Voltage -festivaaleilla (videoita Blabbermouthin sivuilla). Rowley hehkuttaa avoimesti miehen musiikkia.

- Olemme täällä lehdessä olleet Michael Monroen faneja jo kauan aikaa ja olemme kirjoittaneet Hanoi Rocksista useasti. Odotimme miehen albumia innolla emmekä olleet uskoa kuinka hieno se olikaan - oikeasti todella jännittävää rock ’n’ rollia.

Von Hertzen Brothersit ovat käyneet saarivaltion mailla keikalla vasta pari kertaa. Mikko Von Hertzen kommentoi aiemmin tällä viikolla YleX:lle Classic Rockin huomiota ja kyllä lehden päätoimittaja tuntuu heistäkin pitävän.

- Von Hertzen Borthers on onnistunut osumaan suoraan siihen tarpeeseen, joka täällä on oikeaa progressiivista rock-musiikkia kohtaan. He ovat jännittäviä, yllättäviä, innovatiivisia ja erittäin raskaita.

Suomalaisbändejä voit äänestää täällä.

Lähteet: YleX