Hyppää pääsisältöön

"Tietysti lakasen lakasinkoneella!"

Liikenteen vaaroista varoittava "Lasten ammatit" vuodelta 1974 on lajinsa klassikko. Tietoiskussa lapset kertovat, mihin ammattiin aikovat ryhtyä aikuisena.

Yksi mieleenpainuvimmista tietoiskuista käsitteli lasten toiveammatteja. Lapset kertovat siinä, mihin ammattiin aikovat ryhtyä aikuisena.

Lasten toiveammatteja ovat mm. lääkärinhoitaja, lakaisukoneenkuljettaja, traktorimies eli "kraktorimies" ja opettaja. Tietoisku muistuttaa, että 150 tällaista unelmaa murskataan joka vuosi liikenneonnettomuuksissa.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto