Hyppää pääsisältöön

O-P Karjalainen kiskaisi Suomen ennätyksen

Vuoden 2004 Lahden Eliittikisojen yleisö sai täyden vastineen rahoilleen, kun Olli-Pekka Karjalainen kiskoi moukarinsa ja omissa nimissä olleen Suomen ennätyksen huimiin mittoihin.

Ensimmäisellä kierroksella O-P jäi vielä reilusti alle 80 metrin, ja toisella kierroksella moukarijätti astui heittonsa yli. Kolmannella kierroksella pamahti.

Kisassa peräti kolme kertaa 80 metrin viivan ylittänyt Karjalainen kiskaisi moukarin kauemmaksi kuin yksikään suomalainen aiemmin. Uusi huikea Suomen ennätys merkittiin tilastoihin lukemin 83,30.

Neljäs heitto kantoi hieman yli 80 metriä, mutta viides heitto aiheutti jälleen hämmästystä niin katsomossa kuin selostamossakin.

Karjalainen pommitti moukarinsa jälleen 83 metrin viivalle, mutta tällä kertaa viivan huonommalle puolelle.

Viimeisen heittonsa Karjalainen astui jälleen yli, mutta sillä ei ollut enää väliä. Karjalainen oli kiilannut itsensä moukarinheiton terävimpään kärkeen.

Karjalaisen paras saavutus arvokisoissa nähtiin kaksi vuotta ennätyskesän jälkeen, kun O-P toi Göteborgin EM-kisoista mukanaan hopeamitalin. Karjalainen hävisi voiton vieneelle Valko-Venäjän Ivan Tikhonille vain 27 senttiä.

Kotimaisia moukarikenttiä Karjalainen on hallinnut suvereenisti jo reilusti toistakymmentä vuotta. Karjalainen on mm. voittanut Suomen mestaruuden peräti 13 kertaa peräkkäin.

Teksti: Henri Saloranta