Hyppää pääsisältöön

Matti Pellonpää venäjän kielitestissä

Näyttelijä Matti Pellonpää joutuu Kapusta -ohjelman kielitestiin. Kestääkö näyttelijän kaali vai meneekö kieli solmuun kyrillisiä aakkosia tavatessa.

Aluksi Nina Björkfelt ja Pellonpää keskustelevat venäläisestä elokuvasta ja Pellonpää kertoo miksi hän osaa hieman venäjää. Sitten Björkfelt tekee pienen kielitestin Pellonpäälle venäläisistä sanoista, jotka liittyvät
elokuva-alaan. Näyttelijä suoriutuu testistä mainiosti.

Seuraavaksi Pellonpää joutuu tosipaikan eteen: tietokonepelissä hänen täytyy tietää mikä vaihtoehdoista ei kuulu joukkoon. Peli on varsin hankala, sillä vastausvaihtoehdot on kirjoitettu kyrillisillä kirjaimilla. Pellonpää pärjää testissä ja saa testata taitojaan astetta vaikeammalla tasolla. Sekin sujuu hyvin. Ohjelman lopuksi saamme kuulla venäläisen elokuvan alkukohtaukseen täydellisesti sopivan lauseen.

Tietolaatikko

Kapusta -ohjelma oli helppo ja hauska venäjän alkeiskurssi, jossa tutustuttiin venäjän aakkosiin.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto