Hyppää pääsisältöön

Matti Pellonpää venäjän kielitestissä

Näyttelijä Matti Pellonpää joutuu Kapusta -ohjelman kielitestiin. Kestääkö näyttelijän kaali vai meneekö kieli solmuun kyrillisiä aakkosia tavatessa.

Aluksi Nina Björkfelt ja Pellonpää keskustelevat venäläisestä elokuvasta ja Pellonpää kertoo miksi hän osaa hieman venäjää. Sitten Björkfelt tekee pienen kielitestin Pellonpäälle venäläisistä sanoista, jotka liittyvät
elokuva-alaan. Näyttelijä suoriutuu testistä mainiosti.

Seuraavaksi Pellonpää joutuu tosipaikan eteen: tietokonepelissä hänen täytyy tietää mikä vaihtoehdoista ei kuulu joukkoon. Peli on varsin hankala, sillä vastausvaihtoehdot on kirjoitettu kyrillisillä kirjaimilla. Pellonpää pärjää testissä ja saa testata taitojaan astetta vaikeammalla tasolla. Sekin sujuu hyvin. Ohjelman lopuksi saamme kuulla venäläisen elokuvan alkukohtaukseen täydellisesti sopivan lauseen.

Tietolaatikko

Kapusta -ohjelma oli helppo ja hauska venäjän alkeiskurssi, jossa tutustuttiin venäjän aakkosiin.