Hyppää pääsisältöön

Pekka ja ehdoton kesä

Ehdot matematiikasta oli se viimeinen asia, minkä Pekka kesälomansa riesaksi halusi. Maalla olisi mielenkiintoisempaakin tekemistä, kuten vaikkapa kummallisten ufovalojen silmällä pitäminen.

Tietolaatikko

Rooleissa: Ismo Syrjänen (Pekka). Kaisa Martinkauppi (Päivikki). Pirita Taskinen (Tuulikki), Anja Haahdenmaa (äiti). Jarno Hiilloskorpi (isä). Inkeri Vauhkonen (opettaja).Pekka Laiho (rehtori). Rauno Ketonen (Kalle-setä). Irma Seikkula (isoäiti). Irma Martinkauppi(täti). Timo Martinkauppi (setä). Tulikki Tähtelä (ylioppilastyttö). Jyri Syrjänen (lapsi).Simo Tiihonen (lapsi). TALTIOITU: 1977-04+06.

Pekka ja Päivikki ovat kaksosia, mutta täysin eri puusta. Päivikistä on tärkeää oppia asioita koulussa ulkoa, kun Pekka taas piirtää biologian vihkon täyteen lintuja, joita äiti epäilee jäljennetyiksi.

Isosisko Tuulikki ei ehdi neuvoa Pekkaa matikan läksyissä, koska haluaa itse englannista kympin.

Isän hermot eivät kestä Pekan preppaamista ollenkaan. Kalle-setä tietää kertoa, että isä on itsekin nuorena ollut lähellä jäädä luokalleen.

"Kyllä te olette aikamoisia sikoja, jos pakotatte poikapahan istumaan sisällä ja pänttäävän läksyjä näin kauniina kesäpäivänä", Kalle-setä suomii vanhempia kahvipöydässä. Pekkaa hän lohduttaa:

"Silloin kun tämä maailma luotiin, niin ei kiireestä puhuttu yhtäkään sanaa. Talvella tehdään töitä, mutta jos ne ovat silloin jääneet tekemättä, niitä jatketaan sitten seuraavana talvena."

Rehtori ja biologian opettaja lomailee samalla seudulla, ja tietää kertoa enemmänkin lapsia askarruttavista valoilmiöistä. Eräänä päivä Pekka etsii rehtorin metsästä. Hän on tehnyt tärkeän päätöksen.

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti