Hyppää pääsisältöön

HIM-manageri: bändi treenannut uutta levyä varten viikkoja

Uusi levy on tulossa, mutta julkaisun osalta on vielä kaikki vaihtoehdot avoinna. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

HIM // Kuva: Warner Music

Ville Valon luotsaaman HIMin suunnalta kuuluu jälleen elonmerkkejä. Manageri Seppo Vesterinen kertoo, että uusi levy on tulossa ensi vuoden puolella. Uutta materiaalia on treenattu jo kesän ajan.

- No biisejä ja biisiosia on aika paljon kaiken kaikkiaan. Bändi on nyt parin kuukauden ajan treenannut ja jatkaa sitä syksyyn asti. Muuten tuotantosysteemit on auki.

Bändin musiikillinen tyyli on hieman vaihdellut eri levyillä. Kuitenkin kitararockille uskollisena. Seppo Vesterinen ei usko uuden materiaalin kohdalla radikaaleihin muutoksiin musiikkityylissä. Yhteistyökuviot uusien levy-yhtiöiden kanssa ovat vielä auki.

- Tällä hetkellä ei mitään ratkaisevasti uutta. kommunikoidaan eri tahojen kanssa, mutta mitään lopullista päätöstä mihinkään suuntaan ei ole tehty vielä.

Levy-yhtiön leipiin siirtyminen ei ole itsestäänselvä vaihtoehto.

- Nyt kun levybisnes on muuttunut kaiken kaikkiaan eli vanhanaikaiset levytyssopimukset ei oikein ole kohdallaan tällä hetkellä, niin siinä mietitään erilaisia vaihtoehtoja, millä tavalla laittaa materiaalia ulos. Vaihtoehtoja on aika paljon. Perinteinen levy-yhtiö-kaava ei ehkä ole juuri tällä hetkellä se mikä on ainoa vaihtoehto.

Bändillä on oma Heartagram-levymerkki, jonka kautta on hoidettu kolmen viimeisen levyn Suomen julkaisut. Seppo Vesterisen mukaan sekin kuuluu vaihtoehtojen joukkoon.

HIMin nykyisillä nettisivuilla on ollut pitkään hiljaista, mikä johtuu siitä, että niitä ylläpitää bändin edellinen levy-yhtiö. Koska yhteistyö on loppunut, ollaan sivuja pikku hiljaa kuoppaamassa. Uusien HIM-sivujen julkaisupäivämäärää ei ole vielä lyöty Vesterisen mukaan lukkoon.

Yhden 2000-luvun kovimman suomalaisen rockbändin HIMin ja Warner Musicin omistaman yhdysvaltalaisen Sire Records -levy-yhtiön tiet erosivat maaliskuussa, kun levydiili loppui. Viimeisin levy on vuonna kaksi vuotta sitten julkaistu Screamworks: Love in Theory and Practice Chapters 1-13.

Lähteet: YleX