Hyppää pääsisältöön

Pelaako näyttelijä itsensä näköisellä Alan Wake -hahmolla?

Ilkka Villi antoi kasvonsa Alan Wake -pelihahmolle, mutta pelaako näyttelijä itse suosittua peliä?

Näyttelijä Ilkka Villi YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto / YleX

YleX Aamussa vieraili uudessa Vares - Sukkanauhakäärme-elokuvassa näyttelevä Ilkka Villi. Mies on elokuvarooliensa lisäksi tunnettu muun muassa teatterista, televisiosta ja uusista Sonera-mainoksista. Mielenkiintoista Villissä on myös se, että hänen mukaansa on mallinnettu suositun Alan Wake -pelin nimikkohahmo. Näyttelijä itse ei ole pelannut peliä kuin kerran.

- Toisaalta tiesin sen tarinan aika tarkkaan etukäteen. Mä nautin siitä pelaamisesta ja sen (mallinnuksen) unohti... Siinähän katsotaan lähinnä omaa takaraivoa, Villi kertoi peliharrastuksesta.

Villi esittää 5. elokuuta ensi-iltansa saavassa Vares - Sukkanauhakäärme -elokuvassa espanjankielistä ravintolapianistia Jesus Loboa, joka on näyttelijän omien sanojen mukaan lipevä sälli.Chilessä vaihdossa ollut Villi pääsi hyödyntämään kuvauksissa Espanjan kielen taitoaan,mutta lapsena harrastettu pianonsoitto ei auttanut roolihahmon tekemisessä.

- Osaan nuoteista pimputtaa parit biisit, mutta en niitä, mitä ravintolapianisti Jesus Lobo soittaa. Se oli kyllä feikattu, Ville naureskeli.

Alan Waken ja Vares-elokuvan lisäksi Villi puhui muun muassa tulevasta Likainen pommi -elokuvasta. Kuuntele koko haastattelu TÄÄLTÄ.