Hyppää pääsisältöön

Anteeksi Minh

Näytelmä kertoo 8-vuotiaasta Vietnamin venepakolaispojasta Minhistä ja hänen sopeutumisestaan suomalaiseen elämään vuonna 1986.

Tokaluokkalainen Minh oli vielä ihan pieni, kun hän joutui lähtemään kotoaan Vietnamista vesiteitse ja tulemaan Suomeen.

Espoossa Minhilla on paljon kavereita, mutta kun hän muuttaa toiselle paikkakunnalle ja vaihtaa koulua, eivät uudet luokkakaverit otakaan häntä ihan varauksetta vastaan.

Aino haluaa tutustua uuteen oppilaaseen, ja kysyy opettajalta lupaa saada istua tämän vieressä. Erityisesti luokan poikia harmittaa Minhin saama varaukseton ihailu:

"Aina vaan Minh! Ei nää suomalaiset ketut ja varikset enää kelpaa", puuskahtaa piirtämäänsä harmaata sutta pontevasti värittävä nuorukainen.

Liikuntatunnilla pojat päättävät kostaa Minhille – kohtalokkain seurauksin.

Anteeksi Minh, näytelmä kertoo pienestä 7-vuotiaasta venepakolaisesta ja hänen sopeutumisestaan uuteen kotimaahan.
Haavoittunut enkeli Minh ja tytöt Anteeksi Minh, näytelmä kertoo pienestä 7-vuotiaasta venepakolaisesta ja hänen sopeutumisestaan uuteen kotimaahan. Kuva: Yle/Jyrki Luukkonen (1986) valistus

Tietolaatikko

--F: Rooleissa: Chau Ngoc Lam (Minh), Juulia Salonen (Aino), Anna Ehrnrooth (Veera), Eira Soriola (opettaja), Minh Ngoc Lam (Minhin veli), Juhani Lukkari (lääkäri), Tarja Keinänen(eläinlääkäri).

Teksti: Sanna-Katja Pohjalahti