Hyppää pääsisältöön

Hetero, homo, vai jotain ihan muuta?

"Pitelemättömässä sukupuoliohjelmassa" seksuaalisuudesta ja sen rajoista väittelivät muun muassa pastori, nahkahomo, transvestiitti, genderblenderi, diakonissa ja Timo Harakka.

Seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja sukupuolisuuden käsitteet puhuttivat jo kauan ennen Ajankohtaisen kakkosen Homoiltaa.

Tasavalta!-ohjelmassa keskusteltiin vuonna 1993 seksuaalisista poikkeavuuksista, sukupuolirooleista ja kirkon sekä seksuaalivähemmistöjen välisestä suhteesta.

Osallistujakunta oli varsin laaja. Näkemyksiään olivat seksuaalivähemmistöjen sekä kirkon edustajien lisäksi esittämässä muun muassa toimittaja Timo Harakka, seuralaispalvelun johtaja Tiina Jylhä, lääkäri ja kirjailija Juhani Seppänen, elokuvaohjaaja Lauri Törhönen sekä mallitoimiston johtaja Laila Snellman.

Jokseenkin rönsyilevän keskustelun aikana käydään lisäksi läpi kysymyksiä esimerkiksi uskottomuudesta, yhteiskunnan seksualisoitumisesta ja sovinismista.

Seksi kaikessa monimuotoisuudessaan olikin ohjelman kattava teema. "Seksistä ei olla vieläkään päästy", toteavat ohjelman juontajat Yazka ja Juhani Siltanen.

Teksti: Arsi Alenius