Hyppää pääsisältöön

Säveltäjä Olli Kortekangas

Säveltäjä Olli Kortekankaalle on koittanut sadonkorjuun aika. Muutaman kuukauden sisällä saavat kantaesityksensä pianokonsertto, oratorio, kantaatti ja uusi ooppera.

Keskiviikkona 27. huhtikuuta RSO, kapellimestari Dima Slobodeniouk ja pianotaiteilija Paavali Jumppanen kantaesittävät hänen pianokonserttonsa. Toukokuun lopulla säveltäjä matkustaa Washingtoniin, missä esitetään ensi kerran Choral Arts Societyn ja Tampere Filharmonian tilaama oratorio Seven Songs for Planet Earth. Teos kuullaan myöhemmin San Franciscossa ja Tampereella. Naantalin musiikkijuhlilla 7. kesäkuuta kantaesitetään Kortekankaan kantaatti neljälle laulajalle ja barokkisoittimille. Ja lokakuussa Sibelius-Akatemia tuottaa Musiikkitaloon Kortekankaan uuden oopperan Yhden yön juttu.

Tapasimme säveltäjän arkisissa ympyröissään Espoon musiikkiopiston kahvilassa. Mitkä olivat mietteet kovan rutistuksen jälkeen, ensiesitysten edellä? Katso video:

Olli Kortekankaan uusi pianokonsertto on omistettu pianotaiteilija Paavali Jumppaselle. Lue, mitä Paavali kertoo osuudestaan sävellystyössä!

Kuuntele Olli Kortekankaan pianokonsertto RSO:n Finlandia-talon konsertissa 27.4. solistina Paavali Jumppanen ja kapellimestarina Dima Slobodeniouk.

Haastattelija: Anu Jaantila - Kuva: Tiina-Maija Lehtonen

Julkaistu 24.4.2011

 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.